Altex pregateste pentru Black Friday 2017 un proiect unic pe piata din Romania, creditarea la distanta a clientilor prin videoconferinta cu agentul bancii. TBI Bank, institutie de credit de talie mica detinuta de grupul cu acelasi nume din Bulgaria, este cea care va acorda creditele online, urmand sa implementeze in timp pentru Black Friday sistemul video de identificare a clientului si autentificarea prin semnatura electronica calificata.

TBI Bank EAD, preluata anul trecut de grupul financiar 4finance Holding, care a fost condus pana de curand de fostul sef al Bancpost George Georgakopoulos, va implementa acest proiect de creditare video la distanta si in Bulgaria.

Pana acum, Altex avea un parteneriat exclusiv cu UniCredit Consumer Financing pe zona de finantare a clientilor prin credite de consum, insa, in prezent, pe site-ul magazinului online singura solutie de creditare rapida este cea a IFN-ului Credex.

Din toamna insa, pana de Black Friday, clientii Altex vor avea ca optiune in pagina de check-out a comenzii online si obtinerea unui credit 100% online, care ar putea fi accesat in 5-10 minute printr-o solutie de identificare video dezvoltata de TBI Bank. Clientii Altex vor fi directionati pe site-ul TBI Bank pentru a incheia un contract de creditare.

Ca parte a procesului de creditare se va implementa un proces la distanta care va acoperi cerintele de KYC (know your customer) si AML (Anti Money Laundering).

Solutia video este avizata de autoritatile europene si implica identificarea si autentificarea clientului prin mijloace video si semnatura electronica calificata. Astfel, la prima interactiune in procesul de accesare a creditului, clientul va trebui sa isi prezinte in videoconferinta actul de identitate, soft-ul solutiei avand functionalitati de recunoastere a datelor din buletin si de recunoastere faciala.

Proiectul este in acest moment cel mai avansat din piata locala in segmentul de creditare la distanta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri