3 Noiembrie 2006

Miscari de 'trupe' pe piata bancara romaneasca



Bancpost anunta ca George Michelis, director general al bancii, a decis sa isi incheie activitatea in banca pentru a se implica intr-o serie de proiecte personale. Michelis isi va indeplini in continuare atributiile de director general al Bancpost pana la sfarsitul anului, urmand a parasi banca la data de 1 ianuarie 2007.

Pe durata mandatului sau, George Michelis a coordonat un important program de restructurare a Bancpost. Astfel, in ultimii ani, Banca a implementat o noua platforma IT, si-a modernizat si extins reteaua teritoriala – ajungand la un numar de 210 unitati pana la sfarsitul anului, a introdus cu succes o serie de produse si servicii inovative pe piata adresate in special clientilor persoane fizice si a implementat modelul de business al Eurobank EFG.

Banca elena EFG l-a numit in vara anului 2004 pe George Michelis, fost director general si vicepresedinte al Consiliului Director al Emporiki Bank Grecia (fosta Commercial Bank of Greece), in functia de director general al bancii romanesti.

George Michelis are 56 de ani si este doctor in economie la Universitatea Northeastern din Boston, fiind membru fondator al unei alte mari banci elene, Egnatia Bank, si a activat in perioada 1990 - 1994 ca vicepresedinte al acestei institutii.

De asemenea, presedintele Libra Bank, Axel Hummel, si-a a anuntat de curand retragerea din functie, locul sau fiind preluat pentru o perioada de interimat de Emil Bituleanu. Acesta este unul dintre vicepresedintii bancii. Ca si in cazul lui Michelis, Hummel a explicat aceasta miscare invocand motive personale.



Citeste si