“Nimic din ce s-a spus pe toate canalele (consultari la MF, CES, CDS, CDR) atat in discutiile directe cat si in spatiul public nu a contat. (…) Sa dea Dumnezeu ca de data asta sa ma fi inselat atat eu cat si toti colegii mei, toti antreprenorii, mici sau mari, romani sau straini, care am atras atentia ca masura asta va crea un dezastru economic pentru Romania!”, scria cosnultantul fiscal Gabriel Biris pe contul sau de Facebook imediat dupa ce Guvernul a adoptat actul normativ.

Noul sistem de plata a TVA, in cont special deschis in acest scop de fiecare entitate care gestioneaza facturi purtatoare de TVA, este necesar pentru a combate evaziunea fiscala, au declarat reprezentantii Ministerului Finantelor Publice in sustinerea proiectului. Mai mult, statul este indreptatit sa interzica firmelor sa utilizeze banii incasati de la clienti in contul taxei, pentru ca banii nu sunt ai lor (ai firmelor) ci ai statului, mai spun oficialii Ministerului.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont