Wood - 'Erste pare interesata sa evite listarea BCR'

Analistii bancii de investitii Wood sustin ca Erste Bank face un exercitiu de imagine prin listarea la Bucuresti si ca pare intersata sa evite cotarea Bancii Comerciale Romane (BCR) la bursa, dar oficialii grupului austriac au declarat ca vor respecta obligatia asumata in contractul de privatizare

Listarea titlurilor Erste Bank pe bursa de la Bucuresti are si scopul de a limita criticile pentru nelistarea actiunilor Bancii Comerciale Romane (BCR), asa cum s-a intamplat si in Cehia, unde banca austriaca a delistat Ceska Sporitelna, potrivit analistului Wood & Co, Jiri Stanik.

"Contractul este contract. Listarea Bancii Comerciale Romane (BCR) este obligatorie si este inclusa in contractul de privatizare. Suntem obligati sa listam BCR pana cel tarziu in 2009 si aceasta prevedere nu s-a modificat", a declarat pentru NewsIn, Ionut Stanimir, purtator de cuvant al Erste Bank.

"Inca mai credem ca interesul Erste Bank este sa evite listarea BCR, asa ca ne asteptam ca o oferta de cumparare sa fie inaintata si catre SIF-uri (care detin 30% din banca) la un moment dat. Un schimb de actiuni propus de grupul Erste listat pe piata locala ar usura in mod clar aceasta tranzactie", a adaugat Stanik, citat intr-un raport de joi al bancii de investitii Wood & Co.

Banca austriaca a lansat, marti, o oferta de cumparare a actiunilor detinute de salariatii BCR sau de schimb cu actiuni Erste Bank si a mentionat posibilitatea listarii titlurilor Erste Bank pe Bursa de Valori din Bucuresti.

Titlurile bancii cehe Ceska Sporitelna au fost delistate de pe bursele din Praga si Londra ca urmare a unei decizii a actionarilor bancii - Erste Bank fiind actionarul majoritar - din 22 mai 2002. Titlurile Erste au fost listate pe Bursa de Valori din Praga in august 2002.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri