Rezultatul negocierilor privind preluarea Bancpost vor fi anuntate peste aproximativ o luna, conform unui raport publicat de Banca Transilvania pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB). In cazul in care negocierile vor avea un rezultat pozitiv pentru Banca Transilvania, aceasta se va afla la o diferenta de mai putin de 1 miliard de lei, in ceea ce priveste activele nete, fata de prima pozitie, ocupata de BCR.

Asadar, avand in vedere ca valoarea activelor nete totale ale Bancii Transilvania, raportate pentru finalul primului semestru al 2017, a fost de 53,4 miliarde de lei, preluarea Bancpost i-ar aduce un plus de 11,6 mld de lei (valoare raportata la finalul anului 2016). BT, banca aflata momentan pe pozitia a doua a clasamentului, ar ajunge astfel la active nete de 65 de miliarde de lei. Analizand topul de mai jos, aceasta valoare situeaza banca aflata in cursa pentru preluarea Bancpost la mai putin de 1 miliard de lei de ocupanta primei pozitii, BCR.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Andrey Popov/ Shutterstock.com