UniCredit Bank si CEC Bank au lansat conturile de TVA prin intermediul carora clientii vor putea aplica normele prevazute de ordonanta de urgenta nr 23/2017, privind plata defalcata a TVA.

Platitorii de TVA vor fi obligati de la 1 ianuarie sa aiba minimum un cont separat de TVA, diferit de contul curent, deschis la o banca sau la Trezoreria Statului. Acestia vor trebui sa il utilizeze atat pentru incasarea TVA de la clienti cat si pentru plata TVA catre furnizori. Va prezentam mai jos ofertele celor doua banci, disponibile de la 1 octombrie, conform comunicatelor de presa emise de catre acestea:

Cont de TVA la CEC Bank

  • comision 0 de deschidere si inchidere de cont.
  • comisioane 0 la incasari intra si interbancare.
  • comision 0 la plati decontate in sistem intrabancar si comisioane reduse cu 50% la platile interbancare efectuate prin intermediul CEC Bank Mobile Banking si Internet Banking CEConline.
  • comision 0 pentru depunerile in numerar efectuate de persoanele autorizate.
  • comision 0 de administrare in cazul clientilor care achizitioneaza sau detin Pachetul IMM CEC Bank, prin includerea in mod gratuit a contului in pachet.

Cont de TVA la UniCredit Bank

Contul de TVA al celor de la UniCredit Bank are 0 costuri de administrare, iar pentru o perioada de trei luni nu se vor percepe costuri de tranzactionare exceptand comisioanele percepute in sistemele de decontare, ce vor fi achitate de catre clienti.

Prevederile ordonantei privind plata defalcata a TVA se vor aplica in mod optional de la 1 octombrie 2017 si in mod obligatoriu de la 1 ianuarie 2018, pentru toate persoanele inregistrate in scop de TVA, potrivit art. 316 din Codul fiscal.

Sursa foto: Garry L./shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri