Raiffeisen deschide depozite cu 10% dobanda anuala pentru investitorii in fonduri

Investitorii care plaseaza cel putin 2.000 lei in fondurile mutuale administrate de Raiffeisen Asset Management pot constitui depozite pe trei luni la Raiffeisen Bank, cu dobana fixa de 10% pe an

Raiffeisen Asset Management a anuntat ca oferta promotionala este valabila pentru investitiile realizate pana la 31 decembrie 2006 in oricare dintre cele doua fonduri mutuale pe care le administreaza, Raiffeisen Prosper si Raiffeisen Benefit.

"Clientii pot constitui depozite la termen pe trei luni in valoare mai mica sau egala cu investitia pe care o realizeaza in unitatile de fond", a declarat pentru NewsIn, Mihail Ion, presedintele Raiffeisen Asset Management.

Fondurile administrate de Raiffeisen Asset Management au fost lansate in luna iunie 2006 si au inregistrat, in primele patru luni de activitate, randamente de 15,89% pentru Raiffeisen Prosper si, respectiv, 8,86% pentru Raiffeisen Benefit.

Activele celor doua fonduri administrate de Raiffeisen Asset Management, Raiffeisen Prosper si Raiffeisen Benefit, insumau 48 milioane lei (13,6 milioane euro) la inceputul lunii noiembrie, de aproape trei ori mai mult decat investitia initiala, de 17,6 milioane lei, potrivit datelor companiei.

Raiffeisen Prosper, fond orientat preponderent spre actiuni, a atins o valoare a unitatii de fond de 114,7425 lei, cu o crestere de 14,74% de la lansare. in structura portofoliului, actiunile au o pondere de 35-40% pe piata bursiera romaneasca, la Bursa de Valori Bucuresti si Rasdaq, si de aproximativ 25% pe pietele bursiere externe. Plasamentele in obligatiuni au ajuns la 25%, restul portofoliului, de aproximativ 10-15%, fiind reprezentat de depozite bancare.

Raiffeisen Benefit, fond de obligatiuni, a atins o valoare a unitatii de fond de 108,25 lei, cu o crestere de 8,25% in ultimele patru luni. Portofoliul Raiffeisen Benefit cuprinde plasamente in obligatiuni corporative, de stat si municipale in proportie de circa 45% si depozite la banci cu o pondere de circa 25%. De asemenea, aproximativ 20% din activele fondului au fost investite in actiuni pe piata bursiera romaneasca si pana la 10% la bursele externe.

"Portofoliile pe care le propunem clientilor prin cele doua fonduri combina actiunile si obligatiunile de pe piata interna cu investitiile pe pietele internationale si am reusit sa atragem atat clienti cu disponibilitati financiare ridicate, cat si pe cei cu venituri mai mici", a declarat Mihail Ion, presedintele Raiffeisen Asset Management.

Potrivit acestuia, mixul de active realizat de Raiffeisen Asset Management prin plasamentele celor doua fonduri a permis obtinerea unor randamente semnificative, in conditiile unor riscuri mai reduse decat cele pe care investitorii si le-ar asuma plasand banii doar in titluri romanesti.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri