“Pana acum, lucrurile merg in sensul solicitarilor noastre. Se pare ca au avut castig de cauza argumentele economice, campania lansata ieri (#stopsplitTVA-n.r.) si o comisie Buget Finante din Senat condusa de un om profesionist si integru (Eugen Teodorovici-n.r.)”, scrie presedintele Consiliului IMM pe pagina sa de Facebook.

Practic, este vorba de o amanare de un an. “Sistemul ramane obligatoriu pentru firmele care au contracte cu statul. Probabil se vrea ca statul sa urmareasca TVA-ul si apoi sa dispuna de sume. S-a obtinut o amanare, o perioada de gratie de 12 luni. Astfel, sistemul devine obligatoriu de la 1 ianuarie 2019”, a declarat pentru wall-street.ro Ana Dinca, memba in Biroul Permanent al CNIPMMR.

Potrivit acesteia, ministerul Finantelor Publice sustine ca noua masura ar fi adus in buget, in 2018, 2 miliarde de lei suplimentar la buget bani care, potrivit Anei Dinca, nu acopera nici costurile firmelor cu implementarea sistemului.

Mai mult, reprezentantii MFP spun ca pana in prezent aproximativ 1000 de firme si-au exprimat optiunea pentru split TVA, a mai spus Ana Dinca.

Octombrie, luna scumpirilor!...
Citeste si: Ce a promis PSD si cu ce ne-am ales: Scumpiri in lant in prag de iarna

Consiliul pentru IMM a lansat, luni, campania #stopsplitTVA, impotriva aplicarii obligatorii a noului sistem de la 1 ianuarie 2018.