Veniturile mari de zeci si sute de mii de euro din dividende, din vanzari de active, de imobile, de terenuri sau alte castiguri de capital ar trebui impozitate cel putin la nivelul veniturilor din munca, Romania fiind singura tara care nu impoziteaza aceste venituri, a declarat sambata, la Sinaia, Eugen Radulescu, directorul directiei de stabilitate financiara al BNR.

”Ar trebui impozitate veniturile mari, de zeci si sute si sute de mii de euro din dividende si alte castiguri de capital, cel putin la nivelul veniturilor din munca. Cred ca suntem singura tara care nu impoziteaza aceste venituri”, spune Radulescu, scrie News.ro.

El afirma ca, daca de exemplu vinzi un teren, platesti un impozit, insa acest impozit ar trebui sa fie de 16% pe diferenta dintre pretul de achizitie si pretul de vanzare al terenului, care reprezinta castig de capital, ”asa cum sunt celelalte impozite pe venituri, cum este si impozitul pe venitul din munca”.

Despre Legea darii in plata, Radulescu spune ca nu exista in nicio alta tara si ca aduce costuri suplimentare. ”Legea darii in plata adauga la costuri, pentru ca este un risc in plus. Si nu pentru ca exista legea, ci pentru ca exista posibilitatea sa apara o alta nazbatie ca aceea. Iar aceste lucruri nu sunt fara costuri”, spune oficialul BNR.

El afirma ca in anul in care legea a devenit functionala s-a inregistrat o scadere semnificativa a productiei din constructii, din cauza ca nimeni nu mai credita activitatea de constructii si nimeni nu mai cumpara in perioada respectiva, ”pentru ca nimeni nu avea cu ce”.

”Asemenea minunatii fara indoiala ca aduc costuri suplimentare. Si bancile ar trebui insa sa gaseasca solutii”, precizeaza Radulescu. Acesta spune totodata ca, desi de cele mai multe ori vina este a clientului, cu toate acestea ”se mai pot face lucruri, daca se doreste”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri