Pentru a avea decizia in cadrul AGA la BCR, Erste Bank trebuie sa detina 75% dintre actiuni. Astfel este de ajuns ca unul dintre fonduri sa tradeze, pentru ca toate celelalte sa iasa din joc.
In cazul BCR, toate SIF-urile actioneaza precum un cartelô, ne anunta Petre Pavel Szel, presedintele SAI Muntenia Invest, cea care administreaza activele societatii SIF Muntenia. äDar asta nu inseamna ca nu-i posibil ca una dintre societatile de investitii financiare sa-si vinda participatia sa de la BCR la Erste Bank fara acordul celorlalteô, ne mai spune seful de la SAI Muntenia Invest.

Situatia actionarilor la Banca Comerciala

Potrivit datelor, actualii actionari ai BCR sint: Erste Bank - cu 61,8825%, SIF Oltenia - cu 6,1175 %, SIF Banat-Crisana - cu 6,0 %, SIF Muntenia -cu 6,0 %, SIF Moldova - cu 6,0 %, SIF Transilvania - cu 6,0 %, si angajatii BCR - cu 8,0 %. In cazul in care Erste Bank va convinge salariatii BCR sa vinda actiunile, austriecii vor detine la BCR o cota de 69,8825%.

Pina la a avea decizia in cadrul AGA nu mai e decit un pas. Adica mai au nevoie de 5,1175% din actiunile BCR. Deci e destul ca una dintre societatile de investitii financiare sa-si vinda participatia si atunci Erste Bank are si decizia in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor. äConducerile SIF-urilor sint formate din oameni si orice este posibil, inclusiv tradareaô, isi exprima temerile Petre Pavel Szel.
Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=7763&art=19887&cHash=675feab8f9

Aboneaz─â-te pe

Calculator Salariu: Afl─â c├ó╚Ťi bani prime╚Öti ├«n m├ón─â ├«n func╚Ťie de salariul brut ┬╗

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat ├«n 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari juc─âtori din industria rom├óneasc─â de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezen╚Ť─â pe pia╚Ťa media, ne-am propus s─â fim o surs─â de inspira╚Ťie pentru mediul de business, dar ╚Öi un canal de educa╚Ťie pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiar─â.├Än plus, Wall-Street.ro are o experien╚Ť─â de 10 ani ├«n organizarea de evenimente B2B, timp ├«n care a sus╚Ťinut peste 100 de conferin╚Ťe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&s─ân─âtate sau imobiliare. Astfel, am reu╚Öit s─â avem o acoperire complet─â - online ╚Öi offline - pentru tot ce ├«nseamn─â business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din sec╚Ťiunea Finan╚Ťe - B─ânci »


Setari Cookie-uri