Pentru a avea decizia in cadrul AGA la BCR, Erste Bank trebuie sa detina 75% dintre actiuni. Astfel este de ajuns ca unul dintre fonduri sa tradeze, pentru ca toate celelalte sa iasa din joc.
In cazul BCR, toate SIF-urile actioneaza precum un cartel, ne anunta Petre Pavel Szel, presedintele SAI Muntenia Invest, cea care administreaza activele societatii SIF Muntenia. Dar asta nu inseamna ca nu-i posibil ca una dintre societatile de investitii financiare sa-si vinda participatia sa de la BCR la Erste Bank fara acordul celorlalte, ne mai spune seful de la SAI Muntenia Invest.

Situatia actionarilor la Banca Comerciala

Potrivit datelor, actualii actionari ai BCR sint: Erste Bank - cu 61,8825%, SIF Oltenia - cu 6,1175 %, SIF Banat-Crisana - cu 6,0 %, SIF Muntenia -cu 6,0 %, SIF Moldova - cu 6,0 %, SIF Transilvania - cu 6,0 %, si angajatii BCR - cu 8,0 %. In cazul in care Erste Bank va convinge salariatii BCR sa vinda actiunile, austriecii vor detine la BCR o cota de 69,8825%.

Pina la a avea decizia in cadrul AGA nu mai e decit un pas. Adica mai au nevoie de 5,1175% din actiunile BCR. Deci e destul ca una dintre societatile de investitii financiare sa-si vinda participatia si atunci Erste Bank are si decizia in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor. Conducerile SIF-urilor sint formate din oameni si orice este posibil, inclusiv tradarea, isi exprima temerile Petre Pavel Szel.




Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=7763&art=19887&cHash=675feab8f9

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri