Tranzactiile Bitcoin folosesc atat de multa electricitate pentru a putea fi procesate si inregistrate in siguranta incat pentru o singura tranzactie, energia folosita de intreaga retea poate alimenta o casa pentru aproximativ o luna, conform economistului ING, Teunis Brosens, citat de catre BusinessInsider.

Cantitatea de energie utilizata pentru intregul proces de efectuare a unei tranzactii de Bitcoin necesita 200 kWh, precizeaza economistul ING care adauga faptul ca aceeasi cantitate este indeajuns pentru a asigura consumul casei sale timp de aproximativ o luna sau pentru utilizarea masinii de spalat de 200 de ori, cam de cate ori o utilizeaza o familie normala intr-un an.

“Costul energiei pentru tranzactiile Bitcoin sunt diferite de cele ale sistemelor de plati care au luxul de a lucra cu contraparti de incredere. De exemplu, pentru o tranzactie Visa sunt necesari 0.1 kWh, ceea ce inseamna de 20.000 de ori mai putina energie”, a declarat Brosens.

Consumul de energie este unul ridicat deoarece "minatul", procedeul prin care se proceseaza tranzactii, securizeaza reteaua si se mentine o sincronizare la nivelul acesteia, necesita resurse ridicate de energie, utilizata de catre procesoarele echipamentelor care deruleaza aceasta activitate. Conform coindesk.com, exista o asteptare in medie de 10 minute inainte ca reteaua sa inceapa sa confirme tranzactia prin includerea ei intr-un bloc de tranzactii. O confirmare inseamna ca exista un acord in intreaga retea ca tranzactia este una valida.

Piata de monede Bitcoin valoareaza la momentul redactarii acestei stiri aproximativ 95 de miliarde de dolari, pretul unei monede fiind de 5.688 de dolari, iar in circulatie aflandu-se peste 16 milioane.

Sursa foto: By Andrey_Popov / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri