Tranzactiile IMM beneficiaza de sprijinul Uniunii Europene prin programul Initiativa pentru IMM-uri, finantat de Uniunea Europeana prin FEDR si Horizon 2020 si de catre Fondul European de Investitii si Banca Europeana de Investitii. Prin programul Initiativa pentru IMM-uri este sustinuta cresterea accesului la finantare al companiilor, care beneficiaza astfel de garantii de 60% din valoarea creditului de la Fondul European de Investiti, dar si de o dobanda redusa, se arata in comunicatul de presa.

Tot in cadrul acestui an, pe 2 martie, Libra Bank a semnat primul acord de garantare din Romania pentru companiile din sectoarele culturale si creative. Suma pentru care a fost semnat acordul este de 45 de milioane de lei, aceasta putand fi accesata catre IMM-urile din aceste sectoare in urmatorii doi ani.

Libra Internet Bank a depasit in premiera cota de piata de 1% dupa primul semestru din 2017, inregistrand o crestere de 45% a activelor in ultimele 12 luni, la 4,15 miliarde lei. Profitul bancii a scazut insa usor in primul semestru, la 24 milioane lei.

Castigatorii Bank of the Year...
Citeste si: Castigatorii Bank of the Year 2017: BCR a adunat cele mai multe premii