Volksbank Romania are doua credite pe baza de ipoteca: creditul imobiliar si creditul de consum Optimus. Creditul pentru locuinta se poate acorda in lei sau in euro, iar dobanzile anuale practicate de banca sunt 5,95% pentru creditele in euro si 8,9% pentru cele in lei. Pentru creditul pentru locuinta nu exista limita de suma, insa clientii trebuie sa acopere un sfert din valoarea investitiei din fonduri proprii.

Creditul de consum Optimus cu ipoteca are aceleasi conditii de acordare ca si cel pentru locuinta, insa banca nu solicita un avans. "Pentru aceste produse, pana la 31 decembrie, clientii pot opta pentru o perioada de gratie de maxim doi ani, in primii doi ani de creditare, in care se plateste lunar doar dobanda aferenta creditului", se precizeaza in comunicat.

Volksbank Romania a anuntat, recent, ca a ajuns la 100.000 de clienti si a deschis cea de-a 100-a agentie. Dupa primele noua luni ale anului, Volksbank avea active de 1,02 miliarde euro, un portofoliu de credite acordate de 622 milioane euro si a atras depozite de 230 milioane euro, potrivit rezultatelor financiare prezentate de banca. Conducerea bancii estimeaza, pentru acest an, un profit de 14 milioane euro.