Dan Bucsa, fostul economist sef al UniCredit Bank Romania, va prelua conducerea departamentului de cercetare din cadrul grupului pentru toata Europa Centrala si de Est (ECE), in calitate de economist-sef al UniCredit pentru ECE, incepand cu 17 noiembrie.

El il va inlocui pe Lubomir Mitov, care a demisionat din functie pentru a se muta in Washington DC, dar Mitov va continua sa aiba un rol consultativ in relatie cu UniCredit.

In calitate de economist-sef pentru ECE al UniCredit, Dan Bucsa va fi responsabil pentru cercetarea macroeconomica a Grupului cu privire la regiunea ECE si isi va desfasura activitatea la Londra si va fi subordonat economistului sef al grupului UniCredit, Erik F. Nielsen.

"Suntem incantati ca Dan Bucsa a preluat rolul de economist-sef pentru Europa Centrala si de Est. Are o experienta unica vasta privind regiunea ECE si este binecunoscut clientilor din intreaga lume care sunt interesati de aceasta regiune. Suntem convinsi ca, odata cu promovarea lui Dan, vom continua sa avem cea mai buna activitate de cercetare pentru regiunea ECE", a declarat Erik F. Nielse.

In ultimii cinci ani, Dan Bucsa a lucrat ca Lead CEE Economist al UniCredit in Londra si, inainte, in cadrul UniCredit Bank Romania. Inainte de a lucra in sectorul privat, a predat la Universitatea de Studii Economice din Bucuresti si a lucrat in departamentul de modelare si prognoza macroeconomica al Bancii Nationale a Romaniei, unde a fost implicat in elaborarea cadrului de prognoza pentru tintirea inflatiei.

Bucsa detine un doctorat in macroeconomie si un masterat in finante de la Universitatea de Studii Economice din Bucuresti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri