Syntaxis Mezzanine Fund va investi in Romania o parte din suma de 150 milioane euro

Syntaxis Mezzanine Fund, un fond de investitii care va aduna 150 milioane euro, ar putea investi in Romania o mare parte din acesti bani si datorita oportunitatilor unice de pe piata interna, potrivit managerului asociat al Syntaxis Capital, Ben Edwards

"Cu siguranta vom investi in Romania si am putea deschide un birou in Bucuresti. Privind fondul nostru de 150 milioane euro, nu am exprimat vreo limitare geografica si credem ca am putea investi o parte importanta a fondului in Romania, nu numai datorita cresterii rapide si aderarii iminente la Uniunea Europeana, ci si datorita oportunitatilor specifice generate de investitiile in companii", a declarat, pentru NewsIn, managerul asociat si fondator al Syntaxis Capital, Ben Edwards.

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) ar putea participa cu 25 milioane euro la constituirea fondului, care va fi gestionat de Syntaxis Capital. Decizia boardului BERD in chestiunea participarii costituirea Syntaxis Mezzanine Fund va fi luata la inceputul lunii decembrie.

Potrivit BERD, este asteptat ca alti investitori mai fie bancile comerciale, bancile de investitii si alti investitori privati, inclusiv investitori investitionali din Europa si Statele Unite ale Americii. "Syntaxis Mezzanine Fund va fi prezent in Europa Centrala si cauta diverisificarea geografica si sectoriala", spune un comunicat al BERD.

Fondul, de tipul "mezanin", are doua surse de finantare, fondurile proprii si imprumuturile din piata financiara. Asa numita finantare de tip mezanin, relativ necunoscuta pe piata din Romania, descrie un credit acordat de un fond de investitii unei companii, cu posibilitatea convertirii datoriei in actiuni, in cazul in care imprumutul nu este restituit integral si la scadenta.

BERD sustine, intr-un comunicat, ca sustine dezvoltarea unor manageri pentru fondurile de tip "mezanin, restructurarea companiilor in care se va investi si prezentarea unui nou model de finantare pentru companii, inclusiv pentru cele care din tarile mai putin dezvoltate.

Fondatorul Syntaxis Capital, companie care gestioneaza fondul Syntaxis Mezzanine, spune ca va acorda imprumuturi unor companii private, ce ar putea fi convertite in detineri de pachete minoritare. "Fondul va tinti o rentabilitate intre cea ceruta de banci si cele obtinute de investitorii, tipic pentru un produs de tip mezanin", a afirmat Edwards.

Syntaxis Capital a fost infiintata la inceputul acestui an, in parteneriat cu Indigo Capital Limited, companie specializata in finantarile de tip mezanin in Europa.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri