Standard&Poor's (S&P) a marit ratingul pe termel lung al Romexterra Bank la 'BB-' de la 'B', a confirmat ratingul pe termen scurt la 'B', deoarece MKB este noul actionar majoritar al bancii romane, a anuntat agentia internationala de evaluare a riscurilor financiare.

Perspectiva bancii romane este stabila, a mai anuntat agentia de rating. Structura actionariatului bancii, importanta strategica pentru MKB si beneficiile privind expertiza si tehnologia, ce ar putea fi obtinute de la MKB sau chiar de la actionarul majoritar al MKB, BayernLB, sunt argumentele care sustin marirea ratingului.

"Factorii care sprijina perspectiva stabila in viziunea Standard&Poor's sunt ca Romexterra si pozitia pe piata se vor imbunatati pe termen mediu si lung, dand bancii posibilitatea de a sustine cresterea afacerii si a venitului", spune analistul de credit S&P, Magar Kouyoumdjian, potrivit NewsIn.

S&P a plasat sub observatie pe 16 septembrie, cu perspective pozitive, ratingul 'B', atribuit imprumuturilor pe termen lung ale Romexterra si a confirmat calificativul 'B' atasat creditelor pe termen scurt, ca urmare a preluarii bancii romanesti de catre banca ungara MKB. in urma acestei mariri de rating, S&P a anuntat ca scoate de sub observatie creditul pe termen lung al bancii romane.

Cu active de 1,09 miliarde lei (305 milioane euro) la jumatatea acestui an, Romexterra Bank avea o cota de 0,76% din piata bancara romaneasca, potrivit statisticilor bancii centrale.

Profitul brut obtinut la sfarsitul anului trecut de Romexterra Bank a fost de 6,2 milioane euro, in crestere cu 120% fata de profitul obtinut in 2004, iar la finele primului trimestru din acest an, banca a obtinut un profit de 2,45 milioane euro, in crestere cu 77,11% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri