Este mult mai scump sa te listezi in Romania decat pe pietele internationale din cauza taxelor percepute de diverse autoritati, a declarat Marius Danila, director executiv al Directiei Piata de Capital din cadrul bancii
"Totusi, emisiunea de obligatiuni BCR va fi listata doar la Bursa de Valori Bucuresti, chiar daca vor fi costuri mai mari decat la bursele straine", a declarat Marius Danila, citat de NewsIn. "Daca nu vor interveni surprize majore, obligatiunile BCR vor fi listate si se vor tranzactiona la Bursa de Valori Bucuresti pana la sfarsitul anului 2006", a adaugat Danila.

Banca Comerciala Romana va lansa, miercuri, emisiunea de obligatiuni in lei cu dobanda fixa de 7,25% la Bursa de Valori Bucuresti. Oferta publica de vanzare de obligatiuni BCR se va derula in perioada 8-21 noiembrie. Valoarea totala a emisiunii este de 200 milioane lei, cu posibilitatea de a urca pana la 575 milioane lei.

"Tinta noastra este sa atragem 200 milioane de lei, aceeasta fiind considerata o valoare de succes pentru emisiunea de obligatiuni pe care o lansam, tot ce vom reusi sa obtinem peste aceasta valoare inseamna de fapt suprasubscriere", a declarat Marius Danila.

Potrivit acestuia, exista si posibilitatea de prelungire a ofertei de obligatiuni, dupa incheierea perioadei initiale de subscriere, in functie de rezultatele care se vor obtine si de formalitatile care trebuie indeplinite la Bursa de Valori Bucuresti.

Practic, BCR va oferi initial 2 milioane de obligatiuni la un pret de vanzare de 100 lei, prin intermediarul emisiunii, casa de brokeraj BCR Securitities. Potrivit prospectului de oferta aprobat de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, BCR va putea suplimenta numarul obligatiunilor emise initial pana la 5,750 milioane de titluri.

BCR a anuntat ca intentioneaza sa foloseasca banii atrasi prin aceasta emisiune de obligatiuni pentru majorarea sumelor oferite sub forma de credite atat populatiei, cat si companiilor, potrivit deciziei actionarilor.

"Pe viitor, speram ca va fi creat un cadru legislativ mai bun, care sa faca mult mai facila listarea pe piata romanesca, dar in orice caz BCR intentioneaza sa lanseze noi emisiuni de obligatiuni in perioada urmatoare", a mai spus Marius Danila.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri