Vienna Insurance Group a inregistrat, in primele trei trimestre din acest an, prime brute subscrise in valoare de 373,4 milioane de euro in Romania, in scadere cu 4,7% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. In schimb, profitul inainte de impozitare a crescut, in aceeasi perioada, cu aproape 40%, la 8,9 milioane de euro, potrivit unui comunicat al companiei.

La nivel global, compania a incasat prime in valoare de 7,15 miliarde de euro, cu 3% mai mult fata de primele noua luni din 2016. In acelasi timp, profitul (inainte de impozitare) a crescut cu aproape 10%, la 331 milioane de euro. Pietele din Europa Centrala si de Est au contribuit cu peste 60 de procente din total.

“In ciuda impactului dezastrelor naturale, ne asteptam in continuare la o performanta pozitiva in trimestrul al patrulea, similara performantei obtinute pana acum in 2017. Prin urmare, bazandu-ne pe situatia actuala, ne asteptam la rezultate mult mai bune chiar decat cele obtinute anterior in 2016,” a explicat Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group.

Reprezentantii companiei spun, insa, ca cererile de despagubire fiind in curs, este inca neclar cat de mare va fi impactul furtunii „Herwart” de la finalul lunii octombrie asupra rezultatelor.

„Ne asteptam la o valoare bruta a cererilor de despagubire de 40-45 milioane de euro. Furtuna a afectat in principal companiile noastre din Republica Ceha, Austria si Polonia,” a explicat Elisabeth Stadler.

Ce segmente au fost performante in Romania?

Conform unui comunicat al companiei, in perioada analizata, toate liniile de business au marcat cresteri satisfacatoare, cu exceptia segmentului politelor de asigurare de viata cu prima unica, unde VIG isi mentine politica prudenta de subscriere. “Cresterea s-a datorat in principal segmentului auto si altor segmente de asigurari daune/accidente, fiind sustinuta in principal de Polonia, Ungaria, Republica Ceha, Slovacia, Bulgaria, Croatia si Serbia. Polonia, Slovacia si Romania au inregistrat de asemenea cresteri ale asigurarilor de viata. In ceea ce priveste segmentul asigurarilor de sanatate, una dintre prioritatile majore ale „Agendei 2020”, cresterea primelor s-a datorat in principal Austriei, statelor baltice si Georgiei”, se mentioneaza in comunicat.

In privinta profitului, cresteri anuale semnificative au fost inregistrate in Polonia, Ungaria si in segmentul „alte piete din ECE” - in principal in Serbia. Cresterea profitului in Polonia si Ungaria s-a datorat imbunatatirii semnificative a segmentului RCA, iar in Romania - asigurarilor CASCO si masurilor pe termen lung de crestere a profitabilitatii.

“VIG a inregistrat o rata combinata de 97,3 procente in primele trei trimestre din 2017. Atat rata daunei cat si rata cheltuielilor s-au imbunatatit comparativ cu anul precedent. Austria, Polonia, Serbia si statele baltice au contribuit in principal la reducerea in ansamblu a ratei combinate, fapt care s-a datorat in principal profitabilitatii in crestere a segmentului auto”, se mai arata in comunicat.

Rata de solvabilitate la nivelul Grupului VIG listat a fost de 224,8 procente la 30 septembrie 2017, reconfirmand astfel rata obtinuta in primul semestru din 2017 (224,5 procente).

“Rezultatul financiar de 732 milioane euro pentru primele trei trimestre din 2017 indica o crestere anuala de 4,1 procente. Cresterea a fost rezultatul unei majorari a venitului curent gratie consolidarii complete a entitatilor non-profit ale grupului si profiturilor realizate mai mari din vanzarea de actiuni”, se subliniaza in comunicat

Sursa foto: Nito / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri