Bitcoin a cunoscut o noua crestere impresionanta, ajungand sa fie tranzactionat si cu peste 12.000 de dolari pe platformele din Coreea de Sud sau Australia. Toate criticile aduse de catre oamenii din industria financiara, si nu numai, nu fac decat sa ii creasca popularitatea monedei digitale, fapt care nu poate decat sa ii bucure pe cei care fac specula.

Website-ul coinmarket.cap , care face o medie a preturilor cu care se tranzactioneaza criptomonedele pe principalele platforme de tranzactionare, anunta o valoare de 11,140 de dolari pentru Bitcoin la ora redactarii acestei stiri, in crestere cu 11.06% de la inceputul zilei. Cu peste 16 milioane de monede aflate in circulatie, valoarea pietei se apropie de 186 de miliarde de dolari.

Bithumb si Coinnest din Coreea de Sud sau ACX din Australia sunt o parte dintre platformele unde un Bitcoin se tranzactioneaza la peste 12.000 de dolari valoare pe unitate. Coindesk, website-ul cel mai citat de catre publicatiile straine de prestigiu, anunta o valoare de 10.912 dolari pe unitate in acest moment. Evolutia spectaculoasa din ultimele 3 luni poate fi vazuta intr-un grafic prezentat de catre acestia.

sursa foto: Coindesk.com

La 30 august, valoarea raportata pentru un Bitcoin era de 4.600 de dolari, mai putin de 50% din valoarea de 10.912 dolari pe care o are in prezent. Genul acesta de cresteri au intensificat criticile la adresa criptomonedei, aducandu-i-se in repetate randuri denumirea de “bula speculativa”.

Sursa foto: By Goami / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri