Potrivit unui comunicat al Comisiei, citat de Agerpres, noile norme au scopul de a instaura un climat de incredere intre statele membre, astfel incat acestea sa poata face schimb de informatii, si de a stimula cooperarea intre autoritatile fiscale nationale si autoritatile de aplicare a legii.

Cele mai prudente estimari arata ca frauda in domeniul TVA poate duce la o pierdere de venituri de peste 50 miliarde de euro pe an pentru statele membre ale UE — bani care ar trebui sa se indrepte catre investitii publice in spitale, scoli si drumuri. Dezvaluirile din Paradise Papers au aratat din nou modul in care persoane si societati prospere folosesc mecanisme de evitare a obligatiilor fiscale pentru a eluda normele in materie de TVA ale UE. Rapoarte recente sugereaza, de asemenea, ca mecanismele de frauda in domeniul TVA pot fi utilizate pentru a finanta organizatii criminale, inclusiv teroristi, se mai arata in comunicat.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont