Consiliul director al grupului farmaceutic olandez A&D Pharma va lua in calcul si posibilitatea ca de anul viitor aceasta companie sa fie listata la Bursa de Valori din Bucuresti, a anuntat presedintele Dragos Dinu, prezent la congresul Pharma Business.

A&D Pharma care detine in Romania distribuitorul farmaceutic Mediplus si cea mai mare retea de farmacii romaneasca Sensiblu s-a listat la Londra pe 25 octombrie printr-o oferta publica initiala in cadrul careia a vandut 30 la suta dintre actiuni pentru 120 de milioane de euro. "Actiunile A&D Pharma au crescut imediat dupa listarea pe Bursa din Londra si apoi s-au stabilizat", a declarat Dragos Dinu citat de NewsIn.

Actiunile A&D Pharma au intrat la tranzactionare pe piata reglementata a Bursei din Londra (London Stock Exchange), cu simbolul ADPH, Certificatele Globale de Depozit emise de A&D Pharma fiind tranzactionate din 19 octombrie 2006. Cele 60 de milioane de actiuni ale companiei au fost listate sub forma a zece milioane de Certificate Globale de Depozit, detinute de Sograno B.V., principalul actionar al companiei A&D Pharma. Pretul stabilit pentru listare a fost de 2 euro pentru o actiune (12 euro pentru un Certificat Global de Depozit), ceea ce implica o capitalizare a companiei A&D Pharma de 400 milioane euro la inceputul listarii.

Actionarul majoritar al companiei de farmaceutice, Sograno B.V., a acceptat o optiune de supraalocare de pana la 9 milioane de actiuni ordinare, sub forma a 1,5 milioane de Certificate Globale de Depozit, numai in favoarea managerului ofertei ING Bank N.V., sucursala Londra. Optiunea este valabila pentru 30 de zile, incepand din 19 octombrie, oferta crescand la 138 milioane euro sau 34,5% din capitalul societatii.

A&D Pharma este o societate olandeza de tip holding, care detine cea mai mare retea farmaceutica integrata de distributie si retail din Romania. Fondat in 1994, grupul cuprinde liderul in distributia de produse farmaceutice Mediplus", si cea mai mare retea nationala de farmacii Sensiblu". Cifra de afaceri consolidata a grupului s-a ridicat la 247,3 milioane euro in 2005. Vanzarile totale ale grupului au depasit 147,9 milioane euro pe primele sase luni din 2006. Vanzarile Grupului au crescut cu o rata anuala compusa (CAGR) de 61% intre 2003 si 2005.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri