Bitcoin a depasit 13.000 de dolari pe unitate, conform datelor furnizate de catre coinmarketcap.com, site-ul care face o medie a preturilor cu care se tranzactioneaza moneda virtuala pe cele mai importante platforme din lume. Tot saptamana aceasta, presa internationala a anuntat si primii miliardari din aceasta industrie, respectiv gemenii Winklevoss.

Daca la finalul lui noiembrie, Bitcoin “topaia” in jurul valorii de 10.000 de dolari, inregistrand fluctuatii semnificative, respectiv o depreciere de peste 2.000 de dolari in decurs de cateva ore, finalul primei saptamani din decembrie gaseste moneda digitala situata cu putin peste suma de 13.000 de dolari.

Avand in vedere cotatia monedei virtuale de la momentul redactarii acestei stiri, respectiv 13.140 de dolari, cele peste 16 milioane de unitati plaseaza piata de Bitcoin la o valoare de aproximativ 220 de miliarde de dolari. Platforme precum Bithumb sau Coinone, din Coreea de Sud, tranzactioneza criptomoneda cu peste 14.500 de dolari pe unitate.

Moneda digitala a atras atentia atat in randul investitorilor de ocazie cat si asupra institutiilor de prestigiu, bursa Nasdaq din Statele Unite ale Americii anuntand ca planuieste sa mearga pe urmele celor de la Chicago Mercantile Exchange & Chicago Board of Trade si sa lanseze contracte futures pentru Bitcoin, mutare ce da de inteles ca moneda digitala a inceput sa fie luata din ce in ce mai serios de catre investitorii importanti, conform businessinsider.com

Totodata, The Telegraph a anuntat ca fratii Winklevoss, deveniti faimosi datorita acuzatiilor aduse lui Zuckerberg pentru faptul ca le-a furat ideea privind platforma Facebook, au ajuns primii miliardari in criptomonede. Acestia au anuntat in 2013 ca detin Bitcoin in valoare de 11 milioane de dolari; avand in vedere ca valoarea unei monede digitale a crescut cu peste 1,000% in acest an, investitia celor doi a ajuns sa depaseasca1 miliard de dolari.

Sursa foto: By pathdoc / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri