Agentia de evaluare Fitch Ratings a confirmat vineri ratingurile pentru creditele pe termen lung in valuta si moneda locala ale municipiului Brasov la ''BBB minus'', perspectiva asociata fiind stabila, informeaza un comunicat de presa al agentiei.

De asemenea, agentia a confirmat calificativul pe termen scurt in valuta la ''F3''. Confirmarea ratingurilor arata performanta operationala solida a Brasovului si nivelul moderat al datoriei, scrie Agerpres.

Conform scenariului de baza al Fitch, soldul operational al municipiului Brasov va ramane solid in perioada 2017-2018, cu o medie de 20% din venitul operational, ceea ce ar fi in linie cu nivelul mediu din perioada 2012-2016. Acesta va fi sprijinit de masurile adoptate de autoritatile locale pentru a tine costurile sub control si de majorarea veniturilor din taxe, sprijinite de cresterea economiei Romaniei.

Aceste evolutii ar trebui sa aiba ca rezultat un sold operational nominal mediu de 130 de milioane de lei, care ar trebui sa fie suficient pentru finantarea planului de investitii al orasului, se arata in comunicatul Fitch. In trimestrul trei din 2017, orasul a colectat 75% din veniturile bugetate pentru intregul an si a cheltuit doar 41% din totalul alocat pentru 2017, iar Fitch se asteapta la o accelerare a cheltuielilor in ultimele trei luni din acest an, din cauza cheltuielilor de sezon.

Prin urmare, Fitch estimeaza ca Brasovul va raporta un buget aproape echilibrat, inainte de a revenit pe un deficit de pana la 10% in perioada 2018-2019, odata ce vor fi majorate investitiile cofinantate din fonduri europene. Fitch se asteapta la o crestere medie de 4% a economiei Romaniei in perioada 2017 - 2019.

Sursa foto: Ann Stryzhekin / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri