De asemenea, agentia a confirmat calificativul pe termen scurt in valuta la ''F3''. Confirmarea ratingurilor arata performanta operationala solida a Brasovului si nivelul moderat al datoriei, scrie Agerpres.

Conform scenariului de baza al Fitch, soldul operational al municipiului Brasov va ramane solid in perioada 2017-2018, cu o medie de 20% din venitul operational, ceea ce ar fi in linie cu nivelul mediu din perioada 2012-2016. Acesta va fi sprijinit de masurile adoptate de autoritatile locale pentru a tine costurile sub control si de majorarea veniturilor din taxe, sprijinite de cresterea economiei Romaniei.

Aceste evolutii ar trebui sa aiba ca rezultat un sold operational nominal mediu de 130 de milioane de lei, care ar trebui sa fie suficient pentru finantarea planului de investitii al orasului, se arata in comunicatul Fitch. In trimestrul trei din 2017, orasul a colectat 75% din veniturile bugetate pentru intregul an si a cheltuit doar 41% din totalul alocat pentru 2017, iar Fitch se asteapta la o accelerare a cheltuielilor in ultimele trei luni din acest an, din cauza cheltuielilor de sezon.

Prin urmare, Fitch estimeaza ca Brasovul va raporta un buget aproape echilibrat, inainte de a revenit pe un deficit de pana la 10% in perioada 2018-2019, odata ce vor fi majorate investitiile cofinantate din fonduri europene. Fitch se asteapta la o crestere medie de 4% a economiei Romaniei in perioada 2017 - 2019.

Cum si-a reechilibrat...
Citeste si: Cum si-a reechilibrat Brasovul bugetul

Sursa foto: Ann Stryzhekin / Shutterstock