"Pana acum, intr-adevar, nici marimea fodurilor de pensii private nu era destul de mare astfel incat sa justifice permisiunea de a investi in anumite clase de active, dar, in momentul de fata, la portofolii cumulate de aproape 9 miliarde de euro in portofoliu, dintr-o data, chiar si o pondere de 1% investita in infrastructura inseamna 90 de milioane de euro, ceea ce constituie o suma importanta", apreciaza Radu Craciun (foto).

El mai arata ca stabilitatea legislativa este cruciala pentru dezvoltarea corecta a sistemului de pensii private in Romania. In 2018, arhitectura Pilonului II (pensii private obligatorii) si Pilonului III (pensii private facultative) raman nemodificate, iar reducerea contributiei poate si trebuie reversata in viitor, spune seful BCR Pensii. Daca in cursul anului 2017, contributiile virate la Pilonul II se ridica la 7,1 miliarde de lei, din estimarile APAPR, in 2018, acestea se vor reduce pana la cel mult 6,5 miliarde de lei, in functie de cum vor decide angajatorii sa modifice salariile brute.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont