Expansiunea de care se bucura moneda digitala Bitcoin a starnit numeroase controverse in randul oamenilor din industria financiara, care s-au impartit in doua tabere. De o parte se afla cei care considera criptomonedele o bula si de cealalta parte sunt cei care sunt de parere ca acesta este viitorul, datorita tehnologiei uimitoare din spatele acestora, respectiv blockchain. Americanii de la CNBC au realizat un sondaj in randul economistilor si managerilor de fonduri de pe Wall Street, pentru a vedea ce parere au acestia despre "aurul digital".

Un procent de 80% dintre respondentii unui studiu privind moneda digitala Bitcoin realizat de catre CNBC au declarat ca aceasta este o bula, avand in vedere valoarea la care a ajuns in acest moment. Un procent de 2% a declarat ca expansiunea criptomonedei este fundamentata.

Bitcoin a cunoscut o explozie a pretului in acest an, de la 1.000 de dolari in ianuarie la peste 18.000 spre finalul anului. Moneda a atras atentia intregii planetei, de la sefi de banci la economisti de top care au numit-o o bula, la milioane de oameni care au inceput sa o cumpere pentru a castiga de pe urma cresterii acesteia.


sursa foto: coindesk.com

O mare parte dintre cei de pe Wall Street nu par a fi convisi nici de utilitatea criptomondei. Din cei 44 de economisti, manageri de fonduri si strategi intervievati, 66% au declarat ca bitcoin nu poate fi incadrata in categoria valutelor, in timp 17% au sustinut contrariul.

Cei de la Saxo Bank au facut si ei o serie de predictii in ceea ce priveste Bitcoin in 2018, precizand ca moneda va creste la peste 60.000 de dolari si, cu o capitalizare a pietei de peste 1 trilion de dolari pe masura ce aparitia contractului futures pentru Bitcoin in decembrie 2017 duce la o mobilizare a implicarii din partea investitorilor si fondurilor care se simt mai confortabil tranzactionand futures decat sa adune fonduri la burse de criptovalute.

Sursa foto: By mezzotint / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri