Primele brute subscrise ale ING Asigurari de Viata au crescut in primele noua luni pana la 89 milioane euro fata de 59,54 milioane euro in primul semestru.
Potrivit revistei de specialitate Profil Asigurari, divizia de asigurari romana a grupului ING controla mai mult de o treime din piata asigurarilor de viata.
in ceea ce priveste sectorul bancar, grupul olandez a anuntat ca numarul unitatilor ING Bank Romania a atins 104, iar cel al clientilor a ajuns la 248.000.

Profitul net inregistrat de grup a scazut pana la 1,57 de miliarde de euro (doua miliarde de dolari), fata de suma de 1,88 miliarde de euro obtinuta in urma cu un an, conform NewsIn. Un grup de noua analisti estimase ca firma olandeza va inregistra profituri de 1,6 miliarde de euro pentru cel de-al treilea trimestru.

Reevaluarea derivatelor, veniturile mai mici obtinute de pe urma dividendelor precum si nivelul redus al castigurilor de capital obtinute de pe urma vanzarii de actiuni au afectat castigurile obtinute in cel de-al treilea trimestru al anului curent. Profitul brut al activitatii bancare al grupului ING a scazut cu 8,6% pana la 1,13 miliarde de euro in timp ce profitul obtinut de divizia de asigurari a fost de un miliard de euro, in scadere cu 7%. Asigurarile, care insumeaza peste jumatate din venitul grupului, au atins cote substantiale ale cererii in Asia si Statele Unite ale Americii.