UniCredit Leasing si HVB Leasing urmeaza sa fuzioneze intr-o entitate ce va purta numele UniCredit Leasing, iar procesul de rebranding va dura tot anul 2007, a declarat pentru NewsIn, actualul director al HVB Leasing si viitorul presedinte al nou-formatei companii, Septimiu Postelnicu.
"Rebrandingul tine de un proces ce va dura tot anul viitor. Compania se va denumi asa inca din ianuarie, insa transferul de brand va dura tot anul 2007", a declarat Postelnicu. "Procesul actual de integrare a subsidiarelor de leasing din Europa Centrala si de Est reprezinta o oportunitate de standardizare a imaginii generale a brandului in regiune. Aceasta asigura o imagine unitara a Grupului si o recunoastere clara a numelui companiilor de leasing membre", se spune intr-un comunicat al UniCredit.

Obiectivul principal este mentinerea cotei de piata, intrucat 2007 este un an de consolidare, a spus Postelnicu. Cu toate ca nou-formata companie are target-uri ambitioase va urma o perioada de consolidare, in care vor fi diversificate produsele, a mai afirmat acesta.

In urma fuziunii cu HVB Leasing, nou-formata UniCredit Leasing va detine active totale nete de 523 milioane euro si o cota de piata de 14%.Portofoliul de produse al celor doua companii include leasingul auto, leasingul de echipamente, leasingul imobiliar pentru companii si rezidential, ca si brokerajul de asigurari si managementul de proiecte imobiliare. "Suntem singura firma de leasing cu un portofoliu atat de larg", a comentat Postelnicu, in luna august.

Atat HVB Leasing, cat si UniCredit Leasing sunt lideri de piata pe anumite sectoare, a mai afirmat directorul general HVB Leasing. Legat de portofoliul nou-format din fuziunea celor doua companii, Postelnicu a declarat ca HVB Leasing si UniCredit Leasing "imbina foarte frumos" aceste produse. Septimiu Postelnicu, actualul director general al HVB Leasing, a fost numit presedintele viitoarei companii care va rezulta in urma fuziunii. Melih Mengu, in prezent, Presedinte si director al UniCredit Leasing Romania, va prelua noi responsabilitati in cadrul grupului.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a aprobat recent fuziunea prin absorbtie a HVB Bank si Banca tiriac, precum si retragerea autorizatiei de functionare pentru HVB Bank Romania, cele doua banci urmand sa formeze Banca Comerciala HVB Tiriac de la 1 septembrie, potrivit reprezentantilor HVB Bank. Cu toate acestea, Tiriac Leasing nu va face parte din fuziune si Tiriac Leasing IFN va ramane in actuala structura a actionariatului. "Procesul de fuziune dintre UniCredit Romania si noua banca rezultata in urma fuziunii (n.r. HVB Bank si Banca Tiriac) va demara in cursul lunii septembrie a acestui an, dar nu putem inca preciza cu exactitate cand se va finaliza", a declarat recent managerul de relatii cu publicul al HVB Bank Romania, Ioana Paun.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri