Activele Raiffeisen Bank Romania au crescut cu 17,9% in primele noua luni

Subsidiara romana a bacii austriece Raiffeisen a inregistrat o crestere a activelor de 17,9%, pana la 3,57 miliarde euro, in perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2006, potrivit raportului trimestrial publicat de Raiffeisen International.

Banca avea la finele primului semestru active in valoare de 3,19 miliarde euro.Profitul net consolidat al Raiffeisen International Bank-Holding AG aproape s-a dublat in primele noua luni ale anului, pana la 539 milioane euro, cu 93,3% mai mare ca rezultatul net consolidat de 279,1 milioane euro, afisat in aceeasi perioada a anului trecut, arata raportul financiar, informeaza NewsIn. Activele totale ale Raiffeisen International Bank au depasit 50 miliarde euro.

Profitul brut obtinut de Raiffeisen International este din regiunea Europei de Sud-Est a crescut cu 47,2% in primele noua luni ale anului, de la 139,5 milioane euro la 205,4 milioane euro. Activele acestei regiuni au inregistrat o crestere de aproape 30%, pana la 16,56 miliarde euro. Regiunea de sud-est a Europei include subsidiarele Raiffeisen International din Albania, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Kosovo, Romania si Serbia.

Rata operationala (n.red. ponderea cheltuielilor in venituri) a grupului a fost de 56,9% in primele noua luni ale 2006, in usoara scadere scadere fata de 61,6%, cifra inregistrata pe intreg anul trecut. Raiffeisen International a inregistrat o rentabilitate neta a activelor de 24,9% in primele noua luni, in conditiile in care rentabilitatea neta a activelor a fost de 17,6% pe intreg anul 2005.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri