"Exclud din start orice tip de contact cu Fondul Monetar pe aceasta zona (n.r. - de imprumut)", a spus Tudose, intr-un interviu difuzat sambata de Antena 3.

Premierul Mihai Tudose exclude "orice tip de contact" cu Fondul Monetar International (FMI) cu privire la un posibil imprumut, conform Agerpres.ro.

El a sustinut ca prognoza economica a FMI a inceput sa concorde cu realitatea din Romania.

"Vad ca si-au mai revenit. Tineti minte declaratiile lor de la jumatatea anului, cand au venit cu deficitul de 5%, cu cresterea de 2% si atunci cand i-am intrebat cam ce tratament iau, ca sa stim sa evitam noi pastilele acelea, ca lor nu le face bine, toata lumea a zis: Ne punem noi cu Fondul Monetar, dar nu cu Fondul in sine, ci cu oamenii de pe aici? Iata ca noi am avut dreptate si vad ca si-au mai revenit si ei. A inceput acum prognoza lor sa concorde cu realitatea", a afirmat prim-ministrul.

Tudose a exclus posibilitatea unei noi crize economice in Romania.

"Eu vad ca stam foarte bine. (...) In 2008 nu a fost o criza, a fost incompetenta celor care au condus atunci. (...) Vreti sa avem o atitudine servila in fata unor baieti din astia care ne-au cam demonstrat ca nu prea se pricep? Haideti sa o avem! Dar eu nu pot sa fac asta, dovada ca avem crestere economica, se pare ca va fi peste 6 per total an, deficitul sub 3 si structural si cash-ul. (...) Daca era dupa ei, asta-vara nu mai aveam lefuri, nu mai aveam salarii, inchideam mustaria, deficitul 6%, crestere economica aproape deloc. Vai, vine criza! Criza pleaca de la lipsa de incredere in structurile statului", a subliniat Tudose.

Premierul a sustinut ca "cineva tot incearca sa genereze crizele respective".

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri