In cazul in care incasezi venituri din strainatate intr-o valuta diferita fata de cea atasata contului tau curent, bancile iti aplica o serie de comisioane si o rata de schimb valutar mai mare. Startup-ul estonian TransferWise a lansat un instrument financiar ce iti permite sa ai un cont local pentru Europa, Regatul Unit al Marii Britanii, Statele Unite ale Americi si Australia. Cu ocazia lansarii acestui nou produs, "unicornul european" a dat drumul si primelor carduri de debit.

Startup-ul estonian TransferWise a inceput oferirea, pentru clientii persoane fizice, a conturilor curente denumite "Borderless account", lansand astfel, in premiera, si un card de debit prin intermediul caruia se pot efectua plati. Produsul a fost lansat initial pentru o mie de clienti, numarul acesta urmand sa creasca in saptamaniile urmatoare, ca pana la finalului primului trimestru sa fie accesibil tuturor utilizatorilor TransferWise.

Prin intermediul acestui instrument lansat de catre "unicornul european", clientii au posibilitatea de a detine conturi pentru Regatul Unit al Marii Britanii, Statele Unite ale Americii, Australia si Europa. Acestia pot detine si converti 28 de valute, produsul fiind destinat in principal persoanelor care au nevoia sa primeasca bani din alte tari si, de asemenea, sa realizeze plati in strainatate, putand beneficia in acelasi timp de ratele de schimb favorabile si comisioanele transparente oferite de start-up.

“ Este un pas inainte pentru completarea viziunii noastre in ceea ce priveste eliminarea frontierelor, o viziune in care oricine poate cheltui si primi bani oriunde pe planeta fara batai de cap in ceea ce priveste ratele de schimb valutar si comisioanele”, a declarat Taavet Hinrikus, co-fondator Transfer Wise, pentru Tech Crunch.

Aplicatia celor de la TransferWise iti permite sa faci conversii automate intre valutele tale, alegandu-ti o rata de schimb cat mai avantajoasa.

“Poti avea bani in 28 de valute in contul TransferWise. In cazul in care vrei sa faci o plata intr-o anumita moneda, dar nu ai fondurile suficiente, poti realiza un schimb valutar din fondurile pe care le ai in alte valute, la cea mai buna rata de schimb. Astfel, vom alege din soldurile tale existente, varianta prin care poti obtine cea mai mica rata de schimb valutar” a adaugat Hinrikus.

TransferWise a primit la finalul anului 2017 o investitie de 280 de milioane de dolari pentru a-si continua expansiunea, startup-ul aflandu-se intr-un proces de accesare a pietelor asiatice. Conform informatiilor oferite de catre Bloomberg, in urma ultimei runde de investitii, compania a fost evaluata la 1,6 miliarde de dolari.

Sursa foto: By amirraizat / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri