Compania Generali, cel mai mare asigurator italian, a anuntat, joi, un profit net de 1,94 miliarde de euro (2,5 miliarde de dolari), in perioada primelor noua luni ale anului, cu 23% mai mult, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2005, peste previziunile analistilor, conform NewsIn.

In Europa Centrala si de Est, valoarea primelor a crescut cu 11,6%, in special datorita asigurarilor facute de corporatii. Trebuie mentionata cresterea semnificativa a nivelului primelor pentru alte asigurari decat cele de viata acordate in Romania, mai mare cu 149,3% si dezvoltarea canalelor de vanzari, prin retele de agentii, brokeri si banci. Nivelul primelor acordate a crescut si in Slovacia, cu 26,6%, pe baza retelelor de distributie ale companiilor de servicii financiare.

Nivelul primelor acordate in Polonia, in scadere 19,2%, a resimtit, din nou, efectele negative ale restructurarii portofoliului principal, inceputa anul precedent, care a determinat ameliorarea ratei pierderilor.Primele brute acordate in total se cifreaza la 46,4 miliarde de euro, cu 3% peste nivelul inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut.

Valoarea noilor tranzactii in segmentul asigurarilor de viata a crescut cu 3,7%, la nivelul de 18,66 miliarde de euro, anunta compania in comunicatul sau. Generali a anuntat ca a majorat tinta de profit pe 2006, la nivelul de 2,3 miliarde de euro, de la 2,2 miliarde de euro, cat fusese tinta stabilita anterior. Analistii economici estimasera ca Generali va obtine, in perioada primelor noua luni ale anului, un profit de 1,89 miliarde de euro, maxim 1,91 miliarde de euro.