“In perioada ianuarie – noiembrie 2017 contul curent al balantei de plati a inregistrat un deficit de 5,58 miliarde de euro, comparativ cu 2,9 miliarde de euro in perioada ianuarie – noiembrie 2016. In structura, balanta bunurilor si balanta veniturilor primare au consemnat deficite mai mari cu 2,3 miliarde de euro, respectiv cu 342 de milioane de euro, balanta veniturilor secundare a inregistrat un excedent mai redus cu 176 de milioane de euro, iar balanta serviciilor a inregistrat un excedent mai mare cu 150 de milioane de euro”, se arata intr-un comunicat al BNR.

In schimb, in aceeasi periada, investitiile directe ale nerezidentilor in Romania (care ar trebui sa finanteze deficitul de cont curent) au insumat 4,38 miliarde de euro (comparativ cu 3,65 de miliarde de euro in perioada ianuarie – noiembrie 2016), ceea ce inseamna o crestere de doar 20%, insuficienta pentru a acoperi cresterea de 100% a deficitului extern.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Shutterstock