Grupul Erste si-a propus ca, pana la finalul anului 2018, platforma bancara digitala dezvoltata de catre acestia sa fie accesibila pentru toti cei 16 milioane de clienti din cele sapte piete in care grupul financiar este activ, inclusiv Romania.

Platforma bancara digitala dezvoltata de catre startup-ul fintech al Erste Group Bank, denumita George, isi face intrarea treptat pe pietele in care grupul este activ, urmand ca in lunile urmatoare sa ajunga si la clientii BCR, banca din Romania parte a grupului Erste.

Platforma are peste 1,5 milioane de utilizatori in Austria, peste o treime din totalul utilizatorilor de banking online din tara, in timp ce in Republica Ceha, unde a avut loc lansarea preliminara, peste 300.000 de persoane isi gestioneaza economiile prin intermediul platformei "George", conform unui comunicat de presa emis de catre BCR.

Platforma a fost conceputa pe baza viziunii clientilor si poate fi personalizata, oricine avand posibilitatea de a-si crea propria versiune adaptata nevoilor bancare specifice, se mai arata in comunicatul de presa.

Acest proces are loc in contextul intrarii in vigoare a directivei de plati PSD2, care va permite oricarui furnizor extern de servicii financiare sa se conecteze la sistemele bancare, astfel ca platile online si piata serviciilor de informatii cu privire la conturi se va deschide pentru noii actori ai acestei piete.

"Suntem convinsi ca viitorul banking-ului va fi construit in jurul platformelor - iar Directiva PSD2 ce a intrat in vigoare in acest week-end va accelera acest lucru. Inca de la inceput, am abordat platforma George cu un spirit inovativ si deschis care ne permite sa facem noi parteneriate cu terte parti si sa adaugam valoare serviciilor oferite clientilor nostri. Astfel, actuala tendinta de <platformizare> nepermite sa ne valorificam din plin punctele forte: ambitia noastra este sa construim un fel de iTunes store al finantelor europene", a declarat a declarat Peter Bosek, Chief Retail Officer al Erste Group.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri