Asigurarea pay-per-day a celor de la Revolut foloseste un sistem de geolocatie ce activeaza polita atunci cand utilizatorii pleaca intr-o calatorie, aceasta putand fi personalizata din aplicatia de pe smartphone pentru a adauga prieteni sau membri ai familiei sau pentru a introduce o asigurare dedicata sporturilor de sezon, conform informatiilor oferite de catre companie.

Un client Revolut calatoreste, in medie, 13 zile pe an, ceea ce ar insemna un cost al asigurarii de minim 65 de lei. Insa, cei care calatoresc frecvent, si nu doresc sa aiba costuri anuale ridicate, au posibilitatea de a selecta o suma maxima care sa fie alocata serviciului sau se pot orienta catre o polita de calatorie standard.

"Am vrut sa cream o asigurare care foloseste tehnologia pentru a oferi acoperire clientilor doar in momentele in care au cu adevarat nevoie de aceasta", a declarat Nikolay Storonsky, CEO si fondator Revolut.

Polita de asigurare este subscrisa in parteneriat cu Thomas Cook Money, departamentul de servicii financiare al companiei de turism Thomas Cook Group.

La finalul anului trecut, Revolut a lansat o optiune prin intermediul careia clientii au acces la 3 criptomonede (Bitcoin, Litecoin si Ethereum). Tranzactiile se realizeaza in mai putin de 30 de secunde cu un comision de 1,5%.