E "Black Friday" pe platformele care monitorizeaza pretul criptomonedelor, cu scaderi de zeci de procente in randul unora dintre ele, spre nemultumirea celor care au decis sa investeasca in acestea spre sfarsitul anului trecut.

Platformele care monitorizeaza preturile criptomonedelor s-au “inrosit” in ultimele zile. De exemplu, pe coinmarketcap.com va trebui sa te duci pana la pozitia 23 pentru a da de o moneda care sa fi inregistrat cresteri in ultimele 24 de ore, respectiv SiaCoin, al carui pret are o “firava” evolutie de 5% in momentul redactarii acestei stiri.

Printre cei care au cel mai mult de suferit se numara cumparatorii care s-au lasat manati de cresterea frenetica a monedei bitcoin din decembrie, a carei valoare pe unitate s-a apropiat de 20.000 de dolari, avand in vedere ca aceasta a scazut cu aproxitmativ 50% fata de acel moment, situandu-se in acest moment la 9.800 de dolari pe unitate.

sursa foto: coindesk.com.

S-a trezit Bitcoin! Moneda a...
Citeste si: S-a trezit Bitcoin! Moneda a dublat banii investitorilor luna aceasta

Avand in vedere ca scaderile inregistrate de Bitcoin au efect direct si asupra preturilor celorlalte criptomonede, nici o parte din cumparatorii de Ethereum si Ripple nu ar trebui sa aiba motive de bucurie.

In cazul monedei Ethereum, cei care au decis sa cumpere pe 13 ianuarie, cand aceasta se situa la aproximativ 1.400 de dolari pe unitate, inregistreaza in acest moment, cand pretul se situeaza in apropierea valorii de 800 de dolari, pierderi de peste 40%. In ceea ce priveste moneda digitala Ripple, aceasta se situeaza sub 1 dolar in acest moment, dupa ce la inceputul anului ajunsese sa depaseasca 3,5 dolari pe unitate.

Sursa foto: By Elnur / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Tot mai multi romani accepta Bitcoin la tranzactii cu case sau masini