Coinflux, platforma romaneasca de tranzactionare a criptomonedelor, lansata la finalul anului 2015, a ajuns la peste 13.500 de utilizatori activi si se pregateste in perioada urmatoare sa-si lanseze propriul portofel digital. De asemenea, odata cu aceasta lansare, compania doreste sa introduca si noi monede digitale in portofoliul de tranzactionare si sa isi mareasca echipa, conform informatiilor oferite de catre Vlad Nistor, CEO al startup-ului, pentru wall-street.ro.

Coinflux a luat nastere la finalul anului 2015, cand Vlad Nistor, in prezent CEO al companiei, si Andra Barac, in prezent COO, au observat potentialul pe care industria criptomonedelor il are si au decis sa urmeze calea antreprenoriatului, dar fara a renunta pentru moment la job-urile lor full-time.

Odata cu dezvoltarea industriei criptomonedelor, cei doi au decis sa se dedice in totalitate platformei Coinflux si sa-si mareasca echipa. In acest moment, startup-ul are zece angajati, iar CEO-ul companiei precizeaza ca sunt intr-o cautare continua de oameni.

“Am fondat Coinflux impreuna cu Andra Barac, care acum este COO al companiei. La acel moment, amandoi aveam job-uri full-time, iar Coinflux reprezenta o activitate part-time. Dupa ce piata s-a dezvoltat am decis sa ne concentram exclusiv pe dezvoltarea platformei. Echipa a ajuns in acest moment la 10 membri si ne propunem sa crestem, fiind in cautarea unui software developer, a unui un om de digital marketing si, de asemenea, vrem sa aducem colegi noi si pe partea de costumer support si backoffice”, a precizat Vlad Nistor, CEO Coinflux.

Coinflux a inregistrat peste 50 de mii de tranzactii in 2017

Industria criptomonedelor s-a bucurat de o popularitate fara precedent in 2017. Aceasta a fost alimentata, in mare parte, de cresterea fulminanta a monedei Bitcoin, al carei pret a ajuns, de la 1.000 de dolari in ianuarie, la peste 19.000 de dolari pe unitate in luna decembrie.

Coinflux

printscreen: coindesk.com

De asemenea, cresteri masive s-au inregistrat si in randul ICO-urilor (metoda de finantare pentru business-urile care folosesc tehnologia blockchain), care au dus la aparitia de noi criptomonede. Daca in 2016 se inregistrasera 46 de ICO-uri, anul trecut numarul acesta a ajuns la 235, reusind sa atraga investitii de peste 3,7 miliarde de dolari, conform coinschedule.com.

Aceasta evolutie semnificativa a criptomonedelor s-a vazut si la nivelul platformei romanesti de tranzactionare Coinflux, care a inregistrat, in 2017, de peste 5 ori mai multe tranzactii decat in anul precedent, cand cifra de afaceri a fost de 2,2 milioane de lei, din care 1,6 milioane de lei profit.

“Anul 2017 a fost unul foarte bun, am efectuat 53.319 tranzactii in valoare de 333,5 milioane de lei. Numarul de tranzactii a fost de 6 ori mai mare decat in 2016, iar ca si valoare de 5 ori mai mare. In ceea ce priveste cifra de afaceri, inca se fac calcule, tot ce pot spune este ca, la 9 luni, aceasta a fost de 6 milioane de lei”, a adaugat Vlad Nistor, CEO Coinflux.

Toate aceste cresteri au fost alimentate de numarul noi de clienti inregistrati pe platforma Coinflux, CEO-ul companiei precizand ca, daca in prima jumatate a anului validau 50 de noi utilizatori pe zi, in ultimele zile ale anului numarul acestora a ajuns la 500.

"In acest moment avem 13.500 de clienti care au efectuat tranzactii prin intermediul platformei Coinflux, majoritatea sunt din Romania, avand in vedere ca noi promovam activ serviciul doar aici, insa avem conturi validate si din Spania, Germania sau Regatul Unit al Marii Britanii", a mai adaugat Vlad Nistor.

Coinflux se pregateste sa isi lanseze propriul portofel digital si sa adauge noi criptomonede

Coinflux

sursa foto: Wit Olszewski / Shutterstock.com

Coinflux lucreaza la propriul portofel de monede digitale, pe care acestia precizeaza ca il vor lansa in prima jumatate a anului. De asemenea, cu aceasta ocazie, startup-ul romanesc vrea sa introduca in portofoliul de tranzactionare, care contine in acest moment 4 criptomonede (Bitcoin, Ether clasic, Ether si Litecoin) inca doua monede digitale, respectiv Ripple si Dash.

"Lucram la dezvoltarea unui portofel de monede digitale, pentru ca acest lucru va simplifica procesul de tranzactionare si va reduce costurile pentru clientii care sunt interesati mai mult de miscarile de pret decat de moneda propriu-zisa sau de tehnologia din spate. Ar trebui sa lansam in prima jumatate a anului, iar cu aceasta ocazie ne gandim sa mai adaugam Ripple si Dash pe platforma", a precizat Vlad Nistor.

In ceea ce priveste educatia cumparatorilor de criptomonede, CEO-ul companiei precizeaza ca interesul pentru tehnologia din spatele monedelor digitale a scazut, multi dintre cei care achizitioneaza aceste valute digitale orientandu-se mai mult catre obtinerea de profit de pe urma cresterilor inregistrate de acestea.

"Daca anul trecut pe vremea aceasta aveam clienti care erau interesati mai mult de tehnologia din spatele criptomonedelor si mai putin de obtinerea profitului, clientii mai noi se uita mai mult la cum sa obtina castiguri financiare si mai putin la tehnologia blockchain", a adaugat Nistor.

CEO-ul Coinflux a mai precizat si ca, impreuna cu membrii companiei, au tinut cursuri privind tehnologia din spatele criptomonedelor, cursuri pe care isi propun sa le continue, in care le-au povestit oamenilor importanta intelegerii produsului pe care il cumpara.

Vlad Nistor, CEO Coinflux: Asteptam reglementari de 2 ani

Coinflux

La nivelul Uniunii Europene, reprezentantii mai multor guverne discuta in acest moment introducerea mai multor amendamente la cea de a patra directiva UE privind combatarea spalarii banilor, prin intermediul carora, platformele de tranzactionare a criptomonedelor si furnizorii de portofele digitale sa fie supravegheate de autoritatile competente din fiecare tara. CEO-ul Coinflux precizeaza ca business-ul pe care il conduce aplica deja prevederi privind cunoasterea clientului si prevenirea spalarii banilor pentru a se asigura ca vor fi pregatiti de schimbarile ce urmeaza sa aiba loc, insa, lipsa unui cadru reglementat ii creaza probleme in ceea ce priveste atragerea unui partener din sistemul bancar.

Citeste si:

    “Asteptam reglementari in industrie de doi ani. Noi aplicam deja prevederi ce tin de cunoasterea clientului si prevenirea spalarii banilor pentru a ne asigura ca suntem pregatiti. Insa, lipsa reglementarilor in Romania ne face sa ne confruntam cu unele probleme, avand in vedere ca noi incercam sa gasim o banca din piata locala care sa ne ajute sa devenim un powerhouse in domeniul monedelor digitale. Primim de la banci raspunsuri de genul <ne place de voi, doar ca nu sunteti reglementati si atunci nu va putem ajuta>”, a declarat Nistor.

    Piata criptomonedelor valoreaza la momentul redactarii acestei stiri peste 562 miliarde de dolari. Pe prima pozitie se afla moneda digitala Bitcoin, al carei pret pe unitate este de 11.583 de dolari, urmata de catre Ethereum, cu un pret pe unitate de 1.061 dolari si Ripple cu 1,37$, conform coinmarketcap.com.

    Citeste si:

      Sursa foto: printscreen site

      Abonează-te pe

      Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

      Despre autor
      Armand Iliescu
      Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

      Te-ar putea interesa și:



      Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


      Setari Cookie-uri