Fondurile monetare au atras investitii de peste 18 milioane lei (5,1 milioane euro) in luna octombrie, cel mai mare nivel de subscrieri comparativ cu celelalte categorii de fonduri mutuale, potrivit raportului Uniunii Nationale a Organismelor de Plasament Colectiv (UNOPC).

Activele nete ale fondurilor monetare au depasit 109,658 milioane lei (31,2 milioane euro), in crestere cu 2,1% in octombrie fata de luzna anterioara si, respectiv, cu 1,5% fata de nivelul inregistrat la sfarsitul anului 2005, potrivit UNOPC.

In luna octombrie, cele doua fonduri monetar eau inregistrat performante apropiate, cu o crestere a activului net cu 0,6% la Simfonia si cu 0,5% la Bancpost Plus, comparativ cu luna septembrie.

Intrarile nete de capital in fondurile monetare au atins 1,6 milioane lei (455.840 euro) in luna octombrie, din care 1,5 milioane lei (427.350 euro) in Simfonia 1 si 25.000 lei (7.122 euro) in Bancpost Plus.

Numarul de investitori in fondurile monetare a crescut cu 1% in luna octombrie, ajungand la 4.194.

Simfonia 1 detinea o cota de 65,3% din piata fondurilor monetare la sfarsitul lunii octombrie, iar Bancpost Plus a atins o cota de 34,7%, potrivit datelor UNOPC.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri