Pretul pe unitate pentru un Bitcoin se situeaza la momentul redactarii acestei stiri la 9.600 de dolari, inregistrand o scadere de peste 50% fata de valoarea de 20.000 de dolari pe care era aproape sa o atinga pe la mijlocul lunii decembrie a anului 2017.

In mai putin de 10 ani, hackerii au furat Bitcoin si Ether in valoare de 1,2 miliarde de dolari in urma atacurilor cibernetice asupra industriei criptomonedelor, actiuni ce au pus presiune pe organele de reglementare care au luat deja masuri drastice pe anumite piete. De asemenea, criticile referitoare la caracterul speculativ al industriei nu au incetat sa apara. Toate aceste evenimente fac parte din factorii care au alimentat scaderea pietei de criptomonede, care se situeaza in acest moment la peste 486 miliarde de dolari.

.

screenshot: Coindesk.com

Piata criptomonedelor "s-a...
Citeste si: Piata criptomonedelor "s-a inverzit": la cat a ajuns bitcoin

Una dintre cele mai "nefericite" categorii de investitori in Bitcoin este cea a celor care au avut neispirata alegere de a cumpara cu cardul de credit. Un studiu realizat in decembrie de catre LendEDU, pe un numar de 672 de investitori, arata ca aproximativ 18% dintre acestia au folosit aceasta metoda.

Sursa foto: By Elnur / Shutterstock.com