Investitorii de la Sibiu s-au putut bucura de evolutiile ample ale preturilor din aceasta saptamana si au gasit de cuviinta sa-si marcheze profiturile prin inchiderea pozitiilor de vanzare, cu randamente de 150%, in doar doua zile, sustin analistii de la Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu.

"Daca in prima ora a sedintei de joi piata a dat semne de nervozitate iar unii participanti vindeau pachete insemnate de actiuni pentru a-si lichida apelurile in marja, altii au gasit de cuviinta sa-si marcheze profiturile prin inchiderea pozitiilor de vanzare (short) cu randamente de 150%, in doar doua zile. Marcarea profiturilor plus oportunitatea de a cumpara derivate la preturi comparabile cu piata paralela a determinat o crestere a pretului futures cumparatorii putand, la randul lor, sa obtina randamante intinse pe o plaja de pana la 30% castig", sustin specialistii de la Sibiu.

In intervalul 6-10 noiemrbie, in piata la termen de la Sibiu s-au tranzactionat 236.645 contracte la termen, a caror valoare a fost de peste 210,5 milioane euro. Pe fondul scaderilor semnificative ale preturilor de la BVB, investitorii de la Sibiu si-au amplificat tranzactionarile, vineri volumul ridicandu-se la 70.468 contracte futures si optiuni.

Depasirea pragului de 70.000 contracte/zi a fost un pas istoric pentru noi, care evidentiaza ca piata derivatelor si-a castigat locul binemeritat in mentalitatea investitorilor autohtoni, de la micii speculatori, pana la jucatorii de talie, a declarat presedintele BMFMS, Teodor Ancuta.

Saptamana a fost dominata, ca si la Bursa de Valori Bucuresti, de derivativele construite pe activul suport la SIF 2 Moldova si SIF 5 Oltenia. Astfel, s-au incheiat 113.161 contracte cu derivativele SIF 2, iar cu SIF 5 aproape 81.000 contracte. Locul trei in clasamentul saptamanii s-au situat derivativele construite pe suportul activ al actiunilor Bancii Transilvania cu 16.828 contracte.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri