Investitorii de la Sibiu s-au putut bucura de evolutiile ample ale preturilor din aceasta saptamana si au gasit de cuviinta sa-si marcheze profiturile prin inchiderea pozitiilor de vanzare, cu randamente de 150%, in doar doua zile, sustin analistii de la Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu.

"Daca in prima ora a sedintei de joi piata a dat semne de nervozitate iar unii participanti vindeau pachete insemnate de actiuni pentru a-si lichida apelurile in marja, altii au gasit de cuviinta sa-si marcheze profiturile prin inchiderea pozitiilor de vanzare (short) cu randamente de 150%, in doar doua zile. Marcarea profiturilor plus oportunitatea de a cumpara derivate la preturi comparabile cu piata paralela a determinat o crestere a pretului futures cumparatorii putand, la randul lor, sa obtina randamante intinse pe o plaja de pana la 30% castig", sustin specialistii de la Sibiu.

In intervalul 6-10 noiemrbie, in piata la termen de la Sibiu s-au tranzactionat 236.645 contracte la termen, a caror valoare a fost de peste 210,5 milioane euro. Pe fondul scaderilor semnificative ale preturilor de la BVB, investitorii de la Sibiu si-au amplificat tranzactionarile, vineri volumul ridicandu-se la 70.468 contracte futures si optiuni.

Depasirea pragului de 70.000 contracte/zi a fost un pas istoric pentru noi, care evidentiaza ca piata derivatelor si-a castigat locul binemeritat in mentalitatea investitorilor autohtoni, de la micii speculatori, pana la jucatorii de talie, a declarat presedintele BMFMS, Teodor Ancuta.

Saptamana a fost dominata, ca si la Bursa de Valori Bucuresti, de derivativele construite pe activul suport la SIF 2 Moldova si SIF 5 Oltenia. Astfel, s-au incheiat 113.161 contracte cu derivativele SIF 2, iar cu SIF 5 aproape 81.000 contracte. Locul trei in clasamentul saptamanii s-au situat derivativele construite pe suportul activ al actiunilor Bancii Transilvania cu 16.828 contracte.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Barbu, IT Smart Systems: Omnichannel, abordarea căștigătoare pentru bănci
Setari Cookie-uri