American Restaurant Systems, operator al restaurantelor Pizza Hut in Romania, contracteaza , impreuna cu US Food Network, operator al restaurantelor KFC in Romania, un credit de 5,7 milioane euro de la Alpha Bank, potrivit datelor publicate in Monitorul Oficial, consultat de NewsIn.

Creditul va fi garantat cu ipoteca asupra restaurantului Pizza Hut situat in Bucuresti pe Calea Mosilor, proprietate a companiei American Restaurant System.

Tot pentru garantarea creditului, va fi constituit in favoarea Alpha Bank Romania, a unui gaj pe contul curent al societatii American Restaurant System.

Reteaua de restaurante Pizza Hut, originara din SUA, este prezenta de 12 ani pe piata romaneasca. In Romania, compania American Restaurant System detine master-franciza pentru brand-ul Pizza Hut, achizitionata de la operatorul international Yum! Brands, care administreaza si marci precum KFC sau Taco Bell.

Reteaua Pizza Hut include patru restaurante in Bucuresti, doua in Constanta si cate unul in Cluj, Iasi si Bacau, pana la sfarsitul anului urmand a fi inaugurat al 10-lea in cadrul River Plaza Mall din Ramnicu Valcea. Valoarea investitiei intr-un restaurant Pizza Hut variaza intre 500.000 si 1,2 milioane de dolari, potrivit oficialilor companiei.

American Restaurant System a obtinut in 2005 un profit de 4,6 milioane lei la o cifra de afaceri de 39,1 milioane lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Setari Cookie-uri