Visa deschide un centru de inovatii la Tel Aviv, al 10-lea la nivel mondial dupa cele din San Francisco, Londra, Berlin, Dubai, Singapore, Sao Paulo, Miami, Stockholm si New York. Ecosistemul efervescent de fintech-uri din Israel a dat nastere deja unui parteneriat comercial cu o banca din Romania, au anuntat in premiera la Tel Aviv oficialii Visa.

Banca Transilvania este una dintre cele 6 banci locale care au vizitat Israelul in urma cu cateva luni pentru un tur organizat de Visa pentru a cunoaste inovatiile si Fintech-urile locale, rezultatul fiind un parteneriat comercial cu Personetics.

Personetics ofera solutii de "cognitive banking", bazandu-se pe inteligenta artificiala si chat bots, pe toate canalele digitale ale unei banci. Cu toate ca, in Romania, Banca Transilvania nu a facut niciun anunt cu privire la aceasta colaborare, este de asteptat ca interactiunea clientilor cu banca sa se transforme si sa ajunga in unele cazuri 100% digitala, acestia urmand sa primeasca raspunsurile pe care le-ar adresa unui ofiter bancar direct de la un chat bot cu capabilitati cognitive.

"Israel a devenit gazda unei comunitati de fintech infloritoare. Visa Innovation Studio este exclusiv pozitionat pentru a colabora cu ecosistemul exceptional de fintech-uri israeliene si ca mediu de acces pentru miile de clienti Visa si retaileri din intreaga lume, care cauta solutii pentru provocarile lor, sau doar noi moduri pentru a se diferentia de concurenti. Centrul le va permite clientilor bancari ai Visa si partenerilor de business sa examineze tehnologiile care au potentialul de a modela viitoarele experiente de plata", a spus la inaugurarea centrului de inovatii Shahar Friedman, general manager al Visa in Israel si seful Visa Innovation Studio in Tel Aviv.

In Tel Aviv, Visa va ajuta startup-urile sa isi creasca ideile, oferindu-le atat un mediu de lucru in care sa poata colabora si sa faca schimb de idei, cat si mentorat si ajutor cu implementarea tehnologiilor de plata.

Pe langa parteneriatul dintre BT si Personetics, oficialii Visa au mai anuntat inca trei colaborari avansate cu Fintech-urile Au10tix, HopOn si Idomoo.

"Abordarea Visa in privinta inovatiei este unica datorita accentului pus pe colaborarea cu clientii si partenerii din sectorul tehnologic pentru a rezolva problemele reale ale consumatorilor sau provocarile businessurilor prin utilizarea de solutii digitale. Am avut un succes remarcabil cu centrele noastre de inovatie la nivel global si suntem entuziasmati sa deschidem studioul din Tel Aviv pentru a aduce aceasta strategie in interiorul vibrantei comunitati tehnologice de aici", a declarat si Bill Gajda vicepresedinte al Visa cu responsabilitati pe Inovatie si Parteriate Strategice.

Studioul de Inovatie Visa din Tel Aviv va utiliza platforma Visa Developer in cadrul colaborarii cu startup-urile israeliene si se va concentra pe o serie de teme-cheie pe parcursul anului 2018:

  • Servicii bancare deschise: interfete de programare a aplicatiilor, identificare digitala, accesul si controlul conturilor
  • Retail: Viitoarele experiente de plata, platforme de loialitate, plati digitale si mobile, realitate augmentata/realitate virtuala
  • Transport: serviciile de transport, plati direct din masina, noi forme de plata in transportul public, transport aerian, parcare si taxe de drum
  • Autentificare: biometrie pe baza caracteristicilor fizice si comportamentale, detectarea fraudelor, autentificarea securizata a consumatorilor, autentificarea consumatorilor si a dispozitivelor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri