Cu siguranta, in urmatoarele saptamani, datele Biroului de Credit vor releva o crestere a numarului interogarilor adresate bazei de date.

Reprezentantii creditorilor din Romania stiu foarte bine ca de Craciun si de Paste febra consumului creste, si astfel nu stau cu mainile in san. Asadar, jucatorii din sistemul bancar dau tonul luptei promotiilor de sarbatori cu o luna si jumatate, chiar cu doua luni inainte de perioada propriu-zisa a sarbatorilor.

Doua aspecte sunt definitorii in strategia bancilor in perioada premergatoare sarbatorilor de iarna: in primul rand, potentialul pietei in pe baza cresterii apetitului pentru consumu si , in al doilea rand, concurenta acerba pe care o primesc din partea marilor retaileri si campaniile lor in oferte generoase pentru acordarea de credite.

Raiffeisen deschide 'balul'

O miscare interesanta vine de la Raiffeisen Bank care a lansat ieri oferta de sarbatori, care include o reducere a dobanzilor la creditele de consum cu 6%, de la 15,9% pana la 9,9% si dobanda zero la cumparaturile prin cardurile de credit care vor fi emise pana la 30 noiembrie, potrivit unui comunicat al bancii.
Bancherii au inceput sa dea credite promotionale