Raiffeisen Bank a introdus in aplicatia de mobile banking, Smart Mobile, autorizarea platilor prin amprenta, atat pentru smartphone-urile cu sistem de operare Android, cat si pentru cele pe iOS. In plus, pentru utilizatorii iPhone X, autorizarea se poate face si cu Face ID.

Astfel, cei 470.000 de clientii Raiffeisen Bank din aplicatia mobila vor avea posibilitatea sa faca tranzactii autorizate prin amprenta sau Face ID in limita a 10.000 lei/zi. Reprezentantii bancii sustin ca, si daca nu se va mai utiliza card reader-ul, plata unei facturi, transferurile catre conturile Raiffeisen Bank sau ale altor banci raman la fel de sigure.

Dintre bancile mari, BCR, UniCredit si Banca Transilvania (prin BT Pay) mai ofera posibilitatea autorizarii platilor cu amprenta.

"Avem peste 470.000 de useri activi in aplicatiile noastre de online banking si, datorita feedback-ului primit de la ei, reusim sa imbunatatim mereu serviciile noastre digitale. In 2016, ne-am ascultat clientii si am creat primul widget prin care iti puteai verifica soldul instant, fara logare. In 2017, deja se puteau loga cu amprenta sau Face ID. Astazi, pot face o plata prin atingerea telefonului sau prin scanarea fetei, iar anul acesta vom lansa o aplicatie care va permite autorizarea 100% online, indiferent de sumele tranzactionate sau de tipul de platforma folosita: internet sau mobile banking", spune Florin Boldescu, Head of Digital Banking.

Smart Mobile Raiffeisen Bank

Citeste si:
Cardul metal prinde tractiune: o banca si un FinTech, gata de lansare
Cardurile metal incep sa...

Pentru a activa optiunile de autorizare a platilor prin amprenta sau Face ID, este suficienta actualizarea aplicatiei Smart Mobile din Google Play, respectiv Apple Store, si acceptarea setarilor automate, dupa logare.

Raiffeisen Bank are peste 20 de ani de activitate in piata bancara din Romania, 100.000 de clienti corporate si 2 milioane de clienti persoane fizice.

Sursa foto: Shutterstock

New PODCAST Alert << Future Banking >>

New PODCAST Alert << Future Banking >>

Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Romanii s-au batut pe joburi de "client misterios" in noiembrie