Guvernul Finlandei a prezentat zilele acestea un regulament privind depozitarea criptomonedelor, din care reiese faptul ca autoritatile care detin aceste monede virtuale nu au permisiunea de a le stoca pe platformele de tranzactionare, fiind obligate sa gaseasca o solutie de insusire a acestora in offline, departe de Internet, conform Bloomberg.

Cele 2.000 de monede bitcoin, care valoreaza in acest moment 22,8 milioane de dolari, au fost confiscate in urma mai multor verificari realizate incepand cu 2016, conform autoritatilor vamale din Helsinki, care au refuzat sa precizeze cum le-au stocat pana in acest moment.

In noile declaratii facute de catre organele de reglementare se mai arata si faptul ca autoritatile nu pot trata bitcoin sau alte criptomonede ca valute, acestea fiind vazute ca active care nu pot fi folosite pentru plati sau investitii.

Solutia care le-ar ramane autoritatilor ar fi convertirea monedelor digitale in euro, proces ce trebuie realizat in cadrul unor licitatii publice, conform reglementarilor din aceasta tara.

Sursa foto: By Millenius / Shutterstock.com