Un studiu intreprins de Consiliului National al IMM-urilor arata ca bugetele marite din cauza cresterii salariilor minime ii vor sili pe oamenii de afaceri sa renunte la o parte din angajati, scrie Digi24.

Ca urmare a "Revolutiei FIscale", trei sferturi dintre firme au majorat salariile brute pentru a compensa trecerea contributiilor de la angajator la angajat si nu au mai asteptat rezolutia din Parlament. Cresterea artificiala a salariilor minime va conduce la disponibilizari, avertizeaza patronii, in timp ce un studiu facut de Consiliului National al IMM-urilor arata ca 91% dintre firme vor concedia intre 1 si 5 salariati.

„Revolutia Fiscala” a insemnat mai multa birocratie si bani in plus pentru majoritatea companiilor.

Un studiu intreprins de Consiliul National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii arata ca majorarile repetate ale salariului minim i-au obligat pe patroni sa regandeasca strategia de business. Drept urmare, bugetele marite din cauza lefurilor ii vor sili pe jumatate dintre oamenii de afaceri chestionati sa treaca la concedieri cu efecte in lant.

In plus, ca urmare a legii gresite cu privire la cei care au primit mai putini bani la concediul medical, contabilii trebuie sa completeze alte vrafuri de hartii pentru a rezolva problema. La randul sau, Guvernul este nevoit sa dea o Ordonanta, pentru ca lucrurile sa revina asa cum erau inainte.

"Urmeaza sa apara o noua ordonanta prin care se va repune sistemul din 2017 respectiv contributia la un salariu mediu brut", a declarat Mihaela Mitroi, consultant fiscal.

Trebuie adus in discutie si controversatul Formular 600, al carui termen de depunere a fost prelungit, doar pentru a ajunge sa fie inglobat intr-o singura declaratie fiscala. Documentul unic trebuia sa apara de ani de zile, dar statul nu poate moderniza sistemul informatic al Fiscului pentru ca infrastructura este in stare critica.

"Ar trebui sa vedem cum arata acest formular unic. Asa am crezut si cand am vorbit de noua legislatie privind contributiile. Ar trebui sa simplifice viata contribuabililor", a precizat Ionut Simion, directorul regional al unei firme de consultanta.

La polul opus, insa, modificarile au reusit doar sa creeze haos. Acum, 68 la suta dintre patroni spun ca statul a cerut de la angajatii lor part-time contributii sociale mai mari decat salariul.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri