Profitul operational al bancii a crescut cu 12% in 2017 fata de anul precedent, ca urmare a cheltuielilor operationale stabile (1%) si a cresterii veniturilor totale cu 4%, in timp ce venitul net din dobanzi nu a inregistrat schimbari. Veniturile nete din comisioane au scazut anul trecut cu 3%, evolutia acestora fiind influentata de schimbarile metodologice din trimestrul patru 2016, conform carora bancile nu pot percepe taxe la retragerile de numerar pentru creditele noi acordate, se arata in raportul prezentat de catre banca.

Portofoliul creditelor, ajustat cu efectul cursului de schimb valutar, a crescut cu 8% in 2017 si s-a mentinut la un nivel constant in al patrulea trimestru. In cadrul segmentului retail, creditele de consum si cele pentru IMM-uri, aflate in sold, au fost principalele motoare de crestere, cu 5%, respectiv 18% de la un an la altul.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont