Cristian Nacu a preluat, incepand cu data de 1 martie 2018, functia de Senior Country Officer pentru Romania si Republica Moldova al International Finance Corporation (IFC), divizia de investitii a Bancii Mondiale. De fapt, este o revenire a lui Nacu in IFC dupa aroximativ 12 ani in care a activat in cadrul unor fonduri de investitii.

In noua sa calitate, Cristian Nacu va contribui la realizarea si implementarea Strategiei de Parteneriat cu Romania a IFC pentru perioada 2018-2023.

In prezent, portofoliul IFC in Romania se ridica la 533 de milioane de dolari, din care 65% reprezinta finantari acordate prin intermediul institutiilor financiare (banci, IFN) si restul de 35% plasamente in economia reala.

Romania ocupa, astfel, locul trei in regiune ca expunere a IFC, dupa Turcia si Rusia.

Anterior preluarii functiei de conducere in IFC, Cristian Nacu a fost Partner al fondului de investitii Gecad Ventures, initiat de Radu Georgescu, antreprenor in serie specializat pe IT (de la jumatatea anului trecut si pana la inceputulk acestui an).

El este, insa, mult mai cunoscut in calitate de Partner al fondului de private equity Enterprise Investors, unul dintre cele mai mari fonduri de investitii de pe piata locala, functie pe care a detinut-o in perioada iunie 2007 si iulie 2015.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri