16 Martie 2018

Donatia a 2% din impozit, valabila doi ani consecutivi



Optiunea persoanelor fizice de a dona 2% din impozitul pe venit entitatilor nonprofit va fi valabila 2 ani consecutivi, potrivit unei Ordonante de Urgenta adoptate, joi, de Guvern, referitoare la Declaratia Unica, scrie Digi24.

"Contribuabilii care obtin venituri din salarii sau asimilate acestora pot opta pentru calcularea, retinerea si plata, lunara, de catre angajator/platitor a cotei de 2% din valoarea impozitului datorat, pentru sustinerea entitatilor nonprofit, unitatilor de cult, precum si pentru acordarea de burse private conform legii. Optiunea se exprima in scris si ramane valabila pentru o perioada de cel mult 2 ani fiscali consecutiv", se arata in documentul prezentat.

Potrivit ministerului, scopul acestei masuri este sa dea posibilitatea organizatiilor neguvernamentale sa beneficieze in cursul anului de sumele distribuite de contribuabili in vederea desfasurarii activitatilor proprii.

"Vechea reglementare permitea distribuirea doar in anul urmator celui de realizare a veniturilor. Totodata, masura vine in intampinarea contribuabililor care opteaza sa distribuie aceste sume, prin simplificarea procedurii de distribuire a cotei de 2%", se precizeaza in sursa citata.



Citeste si