Allianz-Tiriac Asigurari a anuntat finalizarea unei investitii de peste 600.000 euro alocati pentru constructia unui imobil de birouri in Botosani. Noul birou al societatii de asigurari se alatura astfel celor peste 170 de birouri din toata tara, in ultimii ani fiind intensificate eforturile de optimizare si eficientizare a retelei de sucursale si agentii, prin realizarea de sedii noi.

In zona de est a Romaniei, investitii comparabile cu cea finalizata in Botosani au fost deja facute in Suceava si Focsani. In curand, se va finaliza, de asemenea, constructia noului imobil Allianz-Tiriac Asigurari in Bacau, urmatoarea investitie de acest gen vizand biroul de reprezentare a companiei situat in Iasi.

Proiecte similare, care urmaresc redimensionarea spatiilor si ridicarea nivelului standardelor de lucru in sucursalele Allianz-Tiriac, se deruleaza si in celelalte zone ale tarii. Toate aceste investitii tin cont, pe de o parte, de evoluta dinamica a afacerilor noastre in ultimii ani, iar pe de alta parte de planurile de viitor ale Allianz-Tiriac: continuarea dezvoltarii activitatilor de asigurari, dar si lansarea primelor produse proprii de pensie, incepand de anul viitor, a explicat directorul general al companiei, Cristian Constantinescu

Societatea este prezenta in Botosani din anul 1995, afacerile de asigurari ale companiei in aceasta zona inregistrand o dezvoltare continua. La nivelul anului 2006, dupa primele 9 luni de activitate, veniturile din prime brute subscrise la nivelul sucursalei locale au depasit pragul de un milion de euro, potrivit datyelor comunicate de companie.

Aceasta cifra evidentiaza o crestere de aproximativ cinci ori a afacerilor Allianz-Tiriac Asigurari in Botosani, intr-un interval de numai cinci ani, in perioada 2001-2006.Timp de mai bine de 10 ani, sucursala noastra a avut rezultate remarcabile, a declarat la randul sau, Alfred Zimmermann, directorul Allianz-Tiriac Asigurari Botosani.

Allianz-Tiriac Asigurari a inregistrat in primul semestru, venituri din prime brute subscrise de 541,5 milioane lei si un profit net preliminar de 15,84 milioane lei (aproximativ 4,5 milioane euro), care a fost afectat de cresterea daunalitatii pe segmentele de asigurari auto.

Cu toate ca marja profitului a Allianz-Asigurari a fost afectata de ceea ce expertii companiei de asigurari numesc cresterea "daunalitatii" pe segmentele de asigurari auto, aceasta a fost peste media pietei romanesti potrivit asiguratorului.

Profitul operational al Allianz Tiriac Asigurari, subsidiara romaneasca a Allianz Group, in primul semestru din 2006, a fost de numai patru milioane euro, cu 50% mai mic comparativ cu cel inregistrat cu un an in urma.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri