Conform precizarilor celor de la Gothaer, 72% dintre politele achizitionate de clientele companiei sunt asigurari medicale pentru calatorii in strainatate (asigurari travel). Acestea sunt preocupate si de siguranta locuintei, 23% dintre ele cumparand asigurari pentru locuinta - 13% PAD (polita de asigurare impotriva dezastrelor naturale) si 10% asigurarea facultativa a locuintei de la Gothaer denumita “Casa Mea”.

Principalele linii de asigurare fata de care femeile si barbatii au un comportament diferit sunt:

  • Asigurarile auto (CASCO) – cu 77% mai multi barbati incheie astfel de polite decat femei.
  • Raspundere profesionala – femeile incheie cu 101% mai multe asigurari de acest tip decat barbatii!
  • Asigurarile de locuinta – Barbatii au incheiat cu 29% mai multe polite facultative de locuinta si cu 23% mai multe polite PAD decat femeile.

Datele interne din portofoliul Gothaer arata faptul ca barbatii incheie cu 18% mai multe polite prin platforma online decat femeile. Insa, referitor la modalitatea de plata a primelor de asigurare, femeile nu opteaza pentru plata politelor de asigurare in rate, intrucat 21

dintre ele achita politele intr-o singura transa.

„Un argument ar fi si faptul ca in <<cosul lor de cumparaturi>> sunt multe asigurari medicale de calatorie in strainatate care se achita, de regula, integral in momentul contractorii”, precizeaza oficialii companiei.

Norma ASF care pune in...
Citeste si: PRBAR: IDD va transforma viata clientului de asigurari intr-un calvar

Rezultatele de mai sus reies exclusiv din analiza portofoliului Gothaer Asigurari Reasigurari din perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2017 si nu reflecta o imagine globala a pietei de asigurari din Romania.

Sursa foto: By Alex Andrei / Shutterstock.com